Batı'nın menfaatinin bulunduğu her yerde, misyonerler vardır!

A -
A +

Misyoner olacak kimse, vazîfe göreceği memlekette yetiştirilir veya o memlekette yetişmiş bir misyoner tarafından yetiştirilir.

 

 

 

İslam Düşmanları -19-

 

İngilizlerle birleşip Osmanlıları arkadan vuranlar, hiç râhat yüzü görmediler. Sonra yaptıklarına pişmân oldular. Hatta, hutbeleri tekrar Osmanlı halîfesi adına okutmaya başladılar. İngilizler tarafından Filistin'e İsrâil devleti kurulunca, Osmanlıların kıymeti anlaşıldı. Filistinlilerin İsrâil zulmü altında hangi vahşetlere uğradıklarını gazeteler yazıyor, dünya televizyonları gösteriyor. 1990 senesinde, Mısır Hâriciye Nâzırı İsmet Abdülmecîd, "Mısır en râhat ve huzûrlu günlerini, Osmanlılar zamanında yaşadı" demiştir.

 

Hıristiyan Avrupa devletlerinin ve Amerika'nın menfaatinin bulunduğu her yerde, Hıristiyan misyonerleri bulunur. Misyonerler, Hıristiyanlığı yaymak, -hâşâ- tanrı dedikleri İsâ aleyhisselâma hizmet, huzûr, sulh ve sevgi götürmek gibi sözler arkasına gizlenmiş, menfaat avcıları, huzûr bozuculardır. Daha mühim vazîfeleri ise, gittikleri memleketleri Hıristiyan devletlerine bağlamaktır. Misyonerler gidecekleri memleketin dillerini, örf ve âdetlerini gâyet iyi öğrenirler. Her gittikleri devletin siyâsi, askerî, coğrafî, iktisâdî ve dînî yapısını en ince teferruâtına kadar öğrenerek, Hıristiyan devlete jurnal ederler. Her yerde, kendilerine dost olacak kimseleri bulur ve bunları satın alırlar. Bu kimseler, yerli ahâlînin isimlerini taşır, fakat yâ Hıristiyanlaştırılmış bir câhil veya satın alınmış bir hâindir. Misyoner olacak kimse, vazîfe göreceği memlekette yetiştirilir veya o memlekette yetişmiş bir misyoner tarafından yetiştirilir.

 

Misyonerler 1893 senesinde Ermeni vatandaşlara 3 milyon İncil [Kitâb-ı mukaddes] ve 4 milyon Hristiyanlığa ait diğer kitaplardan dağıttı. Buna göre, yeni doğan çocuklar da dâhil, her Ermeniye 7 kitap verilmiş demekti. Sadece Amerikan misyonerleri senede 285.000 dolar harcıyorlardı.

 

Misyonerlerin bu muazzam parayı, din gayreti ile harcadıklarını düşünmek de saflık olur. Çünkü, misyonerler için din bir ticarettir. Bu parayı Anadolu’ya, İslamı yıkmak, Osmanlıyı ortadan kaldırmak için sarf eden misyonerler, Türkler, Ermenileri katlediyor, onlara yardım edelim propagandaları ile yüzlerce mislini toplamışlardı.

 

Yine o senelerde, kolejlerde, kiliselerde, misyonerlerin aldatması ve teşviki ve İngiliz ordusunun muazzam yardımı ile Rum vatandaşlar da, Atina’da ve Yeni-şehir'de isyan ederek, yüz binlerce Müslümanı, çocuk, kadın demeden, vahşiyane katlettiler. Bu isyan, Ethem Paşa'nın emrindeki kuvvetlerle, 1895 senesinde tenkil [men’ ve izale] edildi. Bu zafer, yalnız Yunanlılara karşı değil, bunları kışkırtan İngilizlere karşı kazanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.