İstifa edin, Sayın Başkan!..

Sesli Dinle
A -
A +

Bilmem ki, Fenerbahçe tarihinde “Aday çıkarsa, ‘seçimli’ olağanüstü genel kurulu toplarım” diyen bir başka Başkan var mıdır?.. 
Fenerbahçeliler gücenmesin, başkan Ali Koç kırılmasın, 68 yıldır spor yazan bir gazeteci olarak, “İstifa çağrılarına karşı, ‘böyle bir şart’ koşarak genel kurulda güvenoyu alamamaktan korkmadığını” ifade edişini, “komik bulduğumu” yazacağım; “Komik…”

 

Fenerbahçe Tüzüğünde de, Dernekler Kanunu’nda da, “olağanüstü seçimli genel kurulun toplanması için ‘önce’ aday çıkmasının gerektiği” gibi bir madde yok.

 

“Olağanüstü seçimli bir genel kurulun gerektiği” bir süreçte, “önce ‘seçimli genel kurul kararı alınır’, sonra adaylar çıkar” ve genel kurulda yarışılır!.. Fenerbahçe tarihinin “en açık farklı seçim galibiyetini almış” bir başkan olarak, “vaatlerinizi yerine getiremediniz. Acı durum ortada; “futbolda, değil Süper Lig şampiyonluğu, bir Türkiye Kupası’nı bile müzenize getiremediniz…

 

Başkanlık,  “sarı lacivert tişörtlerin, eşofmanların göğsüne ‘iki yıldız daha işletmek’ değildir.

 

Başkanlık, bunca yıl “futboldaki karavana” ile milyonlarca Fenerbahçe taraftarını üzmek, bıktırmak hiç değildir.

 

Sayın Başkan, hâlâ “Aday çıksın, genel kurulu toplayacağım” şartı, Fenerbahçe’ye de, size de yakışıyor mu?..

 

Diyelim ki, “bir aday” çıktı; ya zatıaliniz de çıkıp “Bu adayı beğenmedim, Fenerbahçe’ye yararlı olamaz” diyerek, genel kurulu toplamazsanız, ne olacak?..

 

Hiç olmazsa, “çıkacak adayın nasıl olması gerektiğini de açıklamanız” gerekmiyor mu?..

 

Yetmedi mi artık, “takımlarınızın her başarısız sonuçlarında”, hakemleri, hakem komitelerini, federasyonları yenilgilerin sorumlusu ve sebebi olarak” ilan etmek?..

 

Basketbolda rakibinizi 42 sayı farkla yenerken, “her şey iyi” ama “6 farkla yenildiğinizde” açıklama; “Rezillik!..”

 

Hakemler hata yapmışlarsa, bu hatalar maç sonucunu etkilemişse, elbette “hakemleri eleştirmek” hakkınızdır, ama “üslup”, ama “rezillik” damgası vurmak; bu nasıl “sportif” bir seviyedir?..

 

Bakınız, “bu açıklamanızı okuduğumda”, gözlerimin önüne “protokol tribününden atlayıp, taraftar kovalayan, yönetim kurulu toplantısında yardımcısına ayak tabanını gösteren bir başkanın görüntüleri” geldi…
Bilmem ki, sizin gibi “A sınıfı” bir yöneticiyi, bu görüntüler, bu üslup üzmüyor mu?

 

Aziz Yıldırım ile yarışmanızda “Sizden yana olan” ve yazılar yazan bir gazeteci olarak beni üzüyor…

 

Evi, çok uzun yıllardan beri, ütüsünden, buzdolabına kadar “Holdinginizin beyazları ile dolu” ve de dahası rahmetli dedeniz Vehbi Koç’u seven bir T.C. vatandaşı olarak da üzüyor…

 

Fenerbahçe taraftarı “istifa” derken, haklı…

 

Ben de “İstifa ediniz Sayın Başkan” demekte kendimi haklı görüyorum…

 

Elbette karar sizin, bizler sadece “doğru kararınızı bekleyenler” olarak hatırlatırız; “Dost acı söyler” atasözü gerçeğin ifadesidir!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.