Bu da hakemlerin puan durumu

Sesli Dinle
A -
A +

Süper Lig’de 2022-23 sezonu tamamlandı. Geçen hafta şampiyon; önceki gün de küme düşen son takım belli oldu. Peki geride bıraktığımız sezonda hakemlerde durum nasıldı. Gelin 29 Süper Lig hakemine tek tek bakalım. 

 

HALİL UMUT MELER: Sezona sakat başladı. İlk 5 hafta görev alamadı. Son 5 hafta da Arjantin'de olduğu için maç yönetemedi. Bu yüzden sezon boyunca ligde 14 maçta kaldı. 5 derbi yönetti.  

 

ALİ PALABIYIK: Hakemlik kariyeri bu sezon ciddi şekilde yara aldı. G.Saray-Alanya maçının travmasını atlatıyordu ki; Adana Demir-F.Bahçe maçıyla sarsıldı. Ve Altınordu-Bandırma maçı sonrası sezonu kapattı.

 

ARDA KARDEŞLER: FIFA kokartı taşıyor olmanın farkını bize hissettiremedi. Mesela bir derbi maçı alamadı. VAR'da görev aldığı İstanbulspor-Antalyaspor maçından sonra 5 hafta Süper Lig'in yüzünü göremedi. Bu sezon iki tane F.Bahçe maçı yönetti. F.Bahçe her iki maçı da kaybetti.

 

YAŞAR KEMAL UĞURLU: Kötü bir sezon yaşadı. Beklenenin çok altında kaldı. 9. haftadan sonra büyük takımların maçlarından uzak tutuldu. FIFA kokardı olmasına rağmen kendisine Avrupa'da rastlayan olmadı. 

 

ABDULKADİR BİTİGEN: Zor maçlarda hep akla gelen ilk isim oldu. 28. haftadaki Karagümrük-F.Bahçe maçında skor kendisini ve MHK'yı kurtardı. Verilmiş sadakası varmış. Sezonun yükünü çeken ve ligde en fazla maç (19) yöneten hakem oldu.

 

ATİLLA KARAOĞLAN: FIFA listesine girdi, henüz kokardını takamadan 15. haftada Gaziantep-Beşiktaş maçıyla bir sarsıntı yaşadı. 7 hafta görev alamadı. U17 Avrupa Şampiyonası'nda ciddi bir performans ortaya koydu. Bu sezon bir derbi yönetememesi şanssızlık. Neyse ki; kupa finali onun oldu.

 

ERKAN ÖZDAMAR: İlk 5 hafta sakattı. 4 maç yönetti, FIFA listesine girdi. Ve 16. haftadaki meşhur Sivas-G.Saray maçındaki skandala imza atan hakemlerden biri oldu. Kötü bir sezon yaşadı. Kaydını Çanakkale'ye aldırdı. 

 

METE KALKAVAN: Tecrübesiyle daha iyi bir sezon yaşayabilirdi. Zorlu maçlara çıktı. Basketbola olan düşkünlüğü başına iş açtı. VAR'da ciddi katkı verdi. Yaşına rağmen kondisyonu hep dikkat çekecek derecede iyiydi.

 

HÜSEYİN GÖÇEK: İyi bir sezon geçirdiği söylenemez. F.Bahçe-Sivas karşılaşmasında Batshuayi'yi atması onun için kırılma maçı oldu. 

 

ÜMİT ÖZTÜRK: Nedense algoritma onu G.Saray ve F.Bahçe maçlarına hiç atamadı. Maç sayısı performansının altında kaldı. Daha fazla maç alabilirdi. Bu tecrübesiyle derbilerde akla gelmeliydi.

 

ZORBAY KÜÇÜK: FIFA listesinden çıkmasına rağmen, geriye gitmedi, ileriye gitti. Bu sezon daha olgun bir hakemlik sergiledi. 

 

SUAT ARSLANBOĞA: Tecrübesiyle iyi bir sezon geçirdi. 

 

ALİ ŞANSALAN: Her iki MHK da şans verdi. Çok speküle edilen Beşiktaş-G.Saray derbisinin altından başarıyla kalktı. Sivas-Kasımpaşa maçında gösterdiği sarı kartlar hiç olmadı.

 

VOLKAN BAYARSLAN: Hakemlikte ustalık dönemini yaşıyor. Derbiler dahil zorlu maçlarda görev aldı. 8 hafta dinlendiği bir periyot yaşadı. (12. hafta ile 21. haftalar arası)

 

BAHATTİN ŞİMŞEK: Kendi ortalamasının üstünde bir sezon yaşadı. Algoritma Beşiktaş maçlarına yaklaştırmadı. 

 

KADİR SAĞLAM: Aynı ve benzer hataları çok tekrarladı. Hak ettiğinden fazla şans buldu. 

 

M. KÜRŞAD FİLİZ: Her iki MHK da şans verdi. Zorlu maçlarda gördük. 

 

BURAK ŞEKER: Hakkı yenen hakemlerden. Yeterince maç alamadı. Devre arası klasman düşecek hakemler arasında gösterildi. Bu da performansını etkiledi.

 

TUGAY KAAN NUMANOĞLU: Sezona sakat girdi. İnişli-çıkışlı bir sezon yaşadı. 

 

MERT GÜZENGE: Ligin ilk yarısında 7 maç alırken, ikinci yarıda 2 maçta kaldı. Giden MHK tuttu, gelen MHK pek şans vermedi. Çok da hata yaptığı söylenemez.

 

ÇAĞDAŞ ALTAY: İlk yarıda şans buldu, ikinci yarıda pek gözükmedi. Vasatın altında kaldı.

 

YASİN KOL: 2. haftadaki Alanya-Beşiktaş maçı üzerine yapıştı. Bir sarı kart hatası kariyerine mal oldu. Kara listeye alındı. Şans bulduğu çok az sayıda maçlarda da fena değildi.

 

SARPER BARIŞ SAKA: 30. haftadaki Konyaspor-Adana Demirspor maçı sonrası kızağa çekildi. Bu sezon vasatı aşamayan hakemlerden.

 

CİHAN AYDIN: Devre arasında Süper Lig'e çıktı. Son 4 hafta üst üste olmak üzere 9 maçta düdük çaldı. Hatalarından ders çıkarmadı, maç almaya devam etti. 

 

BURAK PAKKAN: Süper Lig için çok hazır gözükmüyor. Alması gereken çok yol var.

 

MURAT ERDOĞAN: Bekleneni veremedi. Görev aldığı maçlarda çok hazır gözükmedi.

 

TURGUT DOMAN: Fizik olarak kendisini çok iyi hazırlamış görünüyor. Ancak beraber klasman çıktığı arkadaşları kadar şans bulamadı.

 

DİRENÇ TONUSLUOĞLU: Fizik ve atletik olarak iyi gözüktü. Ancak faul ve fena hareket değerlendirmelerinde hatalar yapıyor.

 

YİĞİT ARSLAN: Devre arasında alınanlar arasında en tecrübelilerdendi. İstanbulspor-Antalyaspor maçında her hakemin yapabileceği bir hata yaptı. TFF ve MHK arkasında duramadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.