Süper Lig'de yaşanan kaosun kaynağı çok açık: Fener mağdur; suçlu yapay zekâ!

Sesli Dinle
A -
A +

Bilgisayar; hakemlerin bilinçaltını okuyamadığı için yaptığı atamalar sürekli tartışmaların odağında kalıyor. Bilinçaltları “dolu” olan hakemler de raydan çıkıyor.

 

 

 

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında sahadaki futbolun önüne geçen Ali Palabıyık bir kere daha hakem tartışmalarının fitilini ateşledi. Artık şu çok net olarak anlaşıldı ki, hakemlerin bilgisayardan yani yapay zekâdan çıkması hiçbir derde çare olmadığı gibi aksine kaosa sebebiyet vermiştir. Fenerbahçe artık net bir şekilde “Mağdur” olan taraftır. Bu saatten sonra kimse kimseyi ikna edemez. Tarihte ilk ve tek olarak VAR kayıtları açıklanan maçlarda düdük çalan Atilla Karaoğlan ile Erkan Özdamar’ın aynı hafta sahaya dönmesi, hatta Karaoğlan’ın F.Bahçe maçına atanması akla, mantığa, hiçbir ölçüye uymamaktadır.

 

Palabıyık 6 haftaya döner!

 

Atilla Karaoğlan, 15. haftada Gaziantep-Beşiktaş, Erkan Özdamar 16. haftada Sivasspor-Galatasaray maçlarını yönetmişti. Olaylı maçların ardından VAR kayıtları açıklanmıştı. Her iki hakemin de 23. haftada sahalara dönmesi adalet terazisine uymamaktadır. İki maçta yapılan hatalar bir midir? Aralarında sadece bir haftalık bir fark mı var? Birisi 6, bir diğeri 7 hafta dinlenmiş oldu. O zaman Ali Palabıyık da 6-7 hafta içinde dönecektir. Bu tayinlerden çıkan sonuç budur. Galatasaray-Alanyaspor maçını yaşamış bir Ali Palabıyık; (maçtan sonraki bir haftayı düşünün) Adana Demirspor-Fenerbahçe maçına çıkamaz! Hakemin bilinçaltını etkileyecek bir tayin. “Fenerbahçe’ye yakın demesinler” içgüdüsü bu hataları yaptırmış olabilir.

 

Bilinçaltına mesaj var

 

Aynı hata bu hafta tekrarlanmış. Fenerbahçe-Konyaspor maçına Atilla Karaoğlan’ın tayin edilmesine gelince; Gaziantep-Beşiktaş maçındaki hatası bu maç öncesinde ve sırasında bilinçaltında tazeliğini koruyacaktır. Bazılarına bu çok uç bir düşünce olarak gelebilir. Ne yazık ki; ülkedeki tartışma ortamı bizleri buraya itmiştir. Ayrıca yapay zekâ (!) Süper Lig kadrosundaki 58 yardımcı hakem arasında yine cımbızla aramış, bulmuş. Fenerbahçe-Konyaspor maçına yardımcı hakem olarak Serkan Çimen’i atamış. Hani daha Trabzonspor maçı oynanmadan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un müsabakaya saatler kala çok sert bir yazılı açıklama yaptığı hakem. Üstelik de ortalık böyle toz duman iken.

 

DERBİDEKİ SARI KARTI YAZMAMIŞ
MELER'DEN SKANDAL RAPOR

 

Halil Umut Meler 13 ile 23. haftalar arasında toplam beş maç yönetiyor. Dört tanesi aşağıdaki maçlar. Yapay zekâ, notu yüksek olan hakemi, kariyerine de bakarak üst üste otomatik olarak atıyor. MHK’ların inisiyatif alma hakları yok. Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yöneten Halil Umut Meler’in bu maçta gösterdiği bir sarı kartı raporuna yazmadığı, bu yüzden Sabri Çelik’in hakemi kızağa çektiği ortaya çıktı. Esas tehlike şu; bir hakeme bu kadar bel bağlamak ne kadar doğru? Bu, hakemi güçlü hâle getirir, Riva’dakilere “Sizler bana muhtaçsınız” dedirtir. Geçmişte biz hiç bu kadar tek bir hakeme kalmamıştık.

 

13. HAFTA: G.Saray-Beşiktaş
15. HAFTA: Trabzon-F.Bahçe
18. HAFTA: F.Bahçe-G.Saray
23. HAFTA: G.Saray-Trabzon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.