Dertlerin, belâların gitmesi için...

Sesli Dinle
A -
A +
Sual: İnsanın başına gelen dertlerin, sıkıntıların gitmesi ve belalardan korunmak için okunacak bir dua var mıdır?
Cevap: Konu ile alakalı olarak  Muhammed Ma’sûm hazretleri Mektûbât kitabında buyuruyor ki:
“İnsana başkalarından gelen zulümler, elemler, yalnız zahire yani bedene ve dimağa, beynedir. Batına yani kalbe sirayet etmez. Ayrıca ahirette sevap verilmesine, dünyada batının, kalbin nurunun artmasına sebep olurlar. İnsandan insanlık sıfatları zail olmaz, gitmez. Batın yani kalb, Allahtan gelen şeylerden razı iken, zahir, beden üzülür.
Dertlerin, belaların gitmesi için, kalb ile istiğfar okumak çok faydalıdır. Çok tecrübe edilmiştir. Ölümden başka her dertten kurtarır. Eceli gelenin de, ağrısız, sıkıntısız ölmesine yardım eder. Çünkü, hadis-i şerifte;
(İstiğfara devam edeni, çok okuyanı, Allahü teâlâ, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır) buyuruldu. Merâkıl-felâhtaki hadis-i şerifte;
(Her namazdan sonra, üç kerre Estagfirullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh okuyanın bütün günâhları afv olur)  buyuruldu.
Bu fakîr yani Muhammed Ma'sûm hazretleri, farz namazlardan sonra, yetmiş kere istiğfar okuyorum. Hadis-i şerife uyarak, üç defa;
(Estağfirullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyelkayyûme ve etûbü ileyh) okuduktan sonra, gerisinde yalnız (Estağfirullah) diyorum. Bunun manası;  (Beni affet Allahım!) demektir.
Alî bin Ebî Bekr hazrteleri Meâricülhidâyede diyor ki:
“İstigfârlardan meşhûr olanı, Peygamberimizden haber verilen;
(Bir kimse, Estağfirullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmanürrahîm el-hayy-ül-kayyûmüllezî la-yemûtü ve etûbü ileyh Rabbigfir lî) istiğfar duasını yirmibeş kerre okursa, odasında, ailesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, bela olmaz.”
Bunu ayrıca her sabah ve akşam da üç kerre okumalıdır. Tergîb-üs-salâtta yazılı hadîs-i şerîfte;
(Cuma günü sabah namazından önce, üç kerre istiğfar duasını, yani (Estagfirullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel kayyûm ve etûbü ileyh) okuyan kimsenin ve anasının ve babasının günahları affolur) buyuruldu.
Her gün yatınca; (Yâ Allah, yâ Allah, estağfirullah min külli mâ kerihallah) çok okuyup, sonunda bir kelime-i tevhid okumalıdır.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.