CUMHUR İTTİFAKI’NIN ASIL RAKİBİ!

Sesli Dinle
A -
A +
Salgın, bitmeye yüz tutmuş, Rus-Ukrayna çatışmasında barış ümitleri yeşermeye başlamışken bu defa da 6 Şubat 2023’te meydana gelen zelzelelerde 11 ilimizin sanki beli kırıldı, 13 buçuk milyon vatandaşımız, hırpalandı hepimiz canevimizden vurulduk. Bencil düşünen birileri, Cumhur İttifakı’nın bu defa enkazın altında kalacağını umdular. Ekranlardan, kürsülerden, sosyal medya bataklığından yalan üstüne yalan üretildi.
 
Cumhur İttifakı, 6 Şubat’ta bir anlık bir sendelemeden sonra derhâl toparlandı ve Devlet, bütün imkânlarıyla seferber edildi. Mağdurlar yalnız, çâresiz ve boynu bükük bırakılmadı. Kimsesiz kalan olmadı. İttifak, tam kadro sahaya indi. Sn. Erdoğan ve arkadaşları, Sn. Bahçeli ve arkadaşları, Sn. Destici ve arkadaşları hep birlikte ve aynı anda, Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da ve 11 vilayetimizin tamamında vatandaşla birlikte oldular. Dertlerini dinlediler, çareler ürettiler. Zelzele mağduriyetini, Asrın Felaketinin süren etkilerini zapturapt altına alarak olayı iyi yönettiler. Yaralar sarıldı ve sarılıyor. Yıkılan binaların daha iyileri yapılacak. Sorumsuz ve yıkıcı muhalefete rağmen Cumhur İttifakı, bu defa da iyi imtihan veriyor…
 
Geçen yıl marketler, kısmen de olsa hizaya getirilmiş, insafla tanıştırılmıştı. Maaşlarda da iyileştirmeler oldu. Bu deprem ortamında ise yardımlar yapıldı. EYT meclisten geçti. Yüksek feraset ve basiret sahibi vatandaşımız, en acılı gününde bile bunları gördü. Takdir ve dua etti. Bütün bu sebeplerden dolayı, iç ve dış bu büyük zorlukları aşan ve en çetin şartlarda bile vatandaşa gerekli kredi ve desteği veren, sahada ter döken Cumhur İttifakı, 14 Mayıs seçimlerinin galibi olacak görünüyor…
 
Millet İttifakı, 6’lı Masa ne yaparsa yapsın, kimi veya kimleri CB adayı gösterirse göstersin, ne derse desin göz doldurmuyor, tatmin edici değil. Millet İttifakı veya 6’lı Masa, Cumhur İttifakı’nın rakibi değildir. Bu cenahtan çıkacak bir aday, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geçemez. Net olarak görülmekte ki 15 Mayıs 2023’te CB Sn. Erdoğan, Hükûmet ve Cumhur İttifakı, kan tazelemiş, ümit yenilemiş ve maneviyat takviyesi yapmış olarak daha bir kuvvetle hizmete devam edeceklerdir.
 
Cumhur İttifakı’nın ve ittifak mensubu parti ve genel başkanlarının rakibi, karşılarındaki mezkûr ittifak yahut masa ve onların genel başkanları değildir.
 
Cumhur İttifakı’nın asıl ve gerçek rakibi şunlardır:
-Yüksek ve zalim kiralar.
-Semt pazarlarındaki dehşet verici gaddar fiyatlar.
-Bütçe düşmanı et, süt, sebze, meyve fiyatları.
Millet, deprem yüzünden canının derdine düşmüşken ahlâkı bozuk fırsatçılar, işbaşındadır. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, ekranda açıkladı. Çiftçiden kilosu 1 liraya alınan soğan, semt pazarında 20 liraya satılmaktadır. Patates ve her kalem mahsul aynı muameleyi görmektedir. Marketler, dizginlenir gibi oldu ama bu defa da semt pazarları, can yakmaya başladı. Yeri gelmişken şunu da dile getirmeliyiz. Şu çağda hâlâ cadde ve sokaklarda semt pazarı kurulması olacak şey değildir. Pazar kurulduğu gün o semtte ağır hasta olsa cankurtaran girmez, yangın çıksa itfaiye yol alamaz…
 
Asrın afeti canımızı yakmışken,
Ramazan-ı şerife girerken,
14 Mayıs seçimlerine yaklaşılırken,
Fiyat, etiket ve fırsatçılık eşkıyalığı yine devrededir. 2018’deki mahallî seçimlerde soğan ve patates fiyatlarını el yakar hâle getiren de ayı eşkıyalıktı. O dönemde tezgâhlanan psikolojik etki, seçimlerde belirleyici unsur olmuştu. Daha sonra depolarda çürütülmüş tonlarca soğan ve patatesin gizli gizli dökülerek imha edildiğini görenler anlattılar. Müstahsilden 1 liraya alınan mahsulün de bugün yine depolarda olduğunu Ziraat Odası Başkanı haber veriyor.
 
Evet;
Kiralar, semt pazarları başta olmak üzere sebze, meyve, et-süt ürünlerinde fiyatlar, vicdanı nasırlanmışlar tarafından tespit edilmekte. Cumhur İttifakı, Hükûmet, onlara anlayacakları dille konuşmalı. Vatandaş da daha ziyade Tanzim Satış Kooperatiflerini tercih etmelidir. Ayrıca alışveriş yaparken ihtiyacı kadar miktarda almalı, marketlerde raf ve kasa fiyatı karşılaştırmasını yapmalıdır.
 
Son cümle:
Pandemi, harbin kötü etkileri ve Asrın Felaketi’yle baş eden Cumhur İttifakı, bu zor zaman, dar zaman fırsatçılarına da meydanı boş bırakmayarak layık şekilde hukuki yaptırımları uygulamalıdır. Bu yapıdakiler, her devrin gamsızlarıdır. Onlar, organ kaçakçısı ve uyuşturucu satıcısı gibidirler. Şartları kullanarak savaş zengini, afet zengini olurlar. Bu defa imkân bulamasınlar.
 
Seçmen, kime oy vereceğini biliyor.
 
Cumhur İttifakı da asıl rakibi bildikten sonra mesele kalmaz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.