İşte Cannes Film Festivali'nin afişi!

İşte Cannes Film Festivali'nin afişi!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Merakla beklenen dünyanın en büyük uluslararası sinema festivali Cannes Fil Festivali'nin yeni afişi basında yayınlanmaya başladı. İşte o afiş.

Geçtiğimiz yıl sinemanın efsanevi çifti Paul Newman ve Joanne Woodward'un süslediği afişin ardından bu seneki afiş, sinemanın dev ismi, İtalyan aktör Marcello Mastroianni'ye adandı. Uluslararası Cannes Film Festivali'nin 67'incisi bu sene yine 14-25 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın sahil kenti Cannes'da yapılacak. Her yıl büyük ilgi duyulan festival afişinin bu yılki tasarımcıları Herve Chigioni ve grafiker Gilles Frappier. nbsp;Afişe konu olan fotoğraf, Mastroianni'nin, Federico Fellini tarafından yönetilen 'Sekiz buçuk' adlı filminden alınmış. 'Sekiz Buçuk' filmi 1963 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterilmişti. Mastroianni'nin kızı Chaira Mastroianni, "Cannes'ın babamın resmini afiş olarak seçmesinden ve onu anmasından büyük bir mutluluk ve onur duydum. Afiş çok güzel ve modern olmuş. Yumuşak bir ironi ve şık bir uzaklık. Tam da O!" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...