Nuri Bilge Ceylan beşinci kez Cannes'da!

Nuri Bilge Ceylan beşinci kez Cannes'da!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Kış Uykusu, Cannes Film Festivalin'de yerini alacak.

Yarışmada ayrıca, Ken Loach, Mike Leigh, Lean- Luc Godard ve David Cronenberg gibi ustaların filmleri de yer aldı. Daha önce nbsp;kısa film bölümünde 'Koza' filmiyle yarışan, daha sonra 'Uzak', nbsp;'Üç Maymun' ve 'Bir Zamanlar Anadolu 'da' ile Altın Palmiye seçkisinde yer alan Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kış Uykusu' da Cannes'ın ana yarışmasına seçildi. Festivalden daha önce 'Uzak' ile erkek oyuncu ve jüri büyük ödülü, 'İklimler' ile FIBRESCI', nbsp;'Üç Maymun' ile yönetmen ve 'Bir Zamanlar Anadolu'da' ile jüri büyük ödülü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın bu yıl Altın Palmiye'ye uzanıp uzanmayacağı merak konusu.
İşte merakla beklenen yarışma filmleri;
SILS MARIA – OLIIVIER ASSAYAS
SAINT LAURENT – BERTRAND BONELLO
KIŞ UYKUSU – NURİ BiLGE CEYLAN
MAPS TO THE STARS – DAVID CRONENBERG
DEUX JOURS, UNE NUIT – JEAN-PIERRE DARDENNE amp; LUC DARDENNE
MOMMY – XAVIER DOLAN
CAPTIVES – ATOM EGOYAN
ADIEU AU LANGAGE – JEAN-LUC GODARD
THE SEARCH – MICHEL HAZANAVICIUS
THE HOMESMAN - TOMMY LEE JONES
FUTATSUME NO MADO (DEUX FENÊTRES) – NAOMI KAWASE
MR TURNER – MIKE LEIGH
JIMMY'S HALL – KEN LOACH
FOXCATCHER – BENNETT MILLER
LE MERAVIGLIE – ALICE ROHRWACHER
RELATOS SALVAJES (WILD TALES) – DAMIAN SZIFRON
LEVIATHAN – ANDREY ZVYAGINTSEV




FATİH AKIN'DAN CANNES İPTALİ
Fatih Akın, Ermeni soykırımıyla ilgili olduğu söylenen yeni filmi 'The Cut'ı Cannes Film Festivali'nde yarışmaya sokmayacağını ilan etti. Hollywood Reporter'da yayımlanan habere göre Türk asıllı Alman yönetmen, festivale başvurusunu niye iptal ettiğiyle ilgili ayrıntılı açıklama yapmadı ve bu kararı "kişisel sebeplerinden" dolayı verdiğini söyledi. Daha önce 'Yaşamın Kıyısında' ile Cannes'dan en iyi senaryo ödülü alan Akın'ın yeni filminin bu sene Altın Palmiye için yarışmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Akın, Tahar Rahim'e oynattığı yeni filminin kahramanı için "Charlie Chaplin'le Sergio Leone kahramanı arasında bir yerde" yorumunu yapmıştı. Aynı zamanda yönetmenin 'Duvara Karşı'dan sonra Sibel Kekilli'yle beraber çalıştığı ikinci filmi olan 'The Cut'ın Almanya vizyon tarihi 16 Ekim. Bu sene 14 - 25 Mayıs arasında düzenlenecek Cannes Film Festivali'nin yarışma filmleri ise bugün açıklanıyor. AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...