Cam sanatının Alman ustası cam ocağında

Cam sanatının Alman ustası cam ocağında

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Cama şekil veren teknikler: Emaylar, murriniler, altın varaklar, içi boş cam boncuk yerleş-tirmeleri, boru çubuklar, alevle parlatma, kazıma…

Avrupa'nın en önemli cam sanatçılarından biri olan Michaela Maria Möller, 22 - 26 Nisan Tarihleri arasında Beykoz Cam Ocağı Vakfı'na çok özel cam boncuk atölyesi vermeye geliyor.
Michaela Maria Möller, 25 seneyi aşkın bir zamandır cam sanatı üzerine çalışan, Avrupa'nın en önemli cam sanatçılarından biridir. Almanya Aachen 'de Gestaltende Handwerke nbsp;Akademisin'de sanat ve tasarım bölümünden mezun olan Michaela Maria Möller 15 sene önce hobi olarak nbsp;başladığı cam boncuk nbsp;çalışmalarını geliştirerek farklı uygulamalarla birleştiriyor. Bu geliştirdiği teknikleri Türkiye'den Norveç'e kadar nbsp; bir çok ülkede nbsp; atölye çalışmaları yaparak cam sanatçılarına eğitimler vermiştir. Halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı aynı zamanda Alman Cam Sanatçıları birliğine, Camsanatı NRW üyeliği Kamusal binalarda sanat ve zanaat BK-RLP grubunun liderliğini üstlenmektedir.
Michaela Maria Möller ile atölye çalışmalarında bir çok farklı teknikle uygulamalar yapılacak. Kullanılacak tekniklerden bazıları; Emaylar, murriniler, altın varaklar, içi boş cam boncuk yerleştirmeleri, boru çubuklar, alevle parlatma, kazıma… Yeni bir teknik öğrenmek, müthiş bir ustanın elinden bu sanata kendini yaklaştırmak ve sanata ilgisi olan herkes Beykoz Cam Ocağı Vakfı'na gelebilir.
Kültür Sanat Servisi



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...