Budapeşte kitap festivalinde Nakkaşhane kuruluyor

Budapeşte kitap festivalinde Nakkaşhane kuruluyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye, 2014 yılının ilk onur konukluğu programını Budapeşte Uluslararası Kitap Festivali'nde gerçekleştirecek.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Festivalde, Türkiye 150 metrekarelik büyük bir stantta temsil edilecek. Türkiye'den çeşitli yayınevleri, telif ajansları, yazar ve akademisyenlerin katılacağı ve yaklaşık bin 500 eserlik güncel bir koleksiyonun sergileneceği festivaldeki Türk standında Osmanlı dönemini yansıtan bir de 'Nakkaşhane' kurulacak. nbsp;
'Nakkaşhane: Osmanlı Sarayı'nda Kitabın Serüveni' ismi verilen ve Budapeşte Yunus Emre Kültür Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan bu özel bölümde hat, ebru ve cilt sanatından örneklerin sunulacağı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin ulusal standında gerçekleştirilecek diğer bir etkinlik ise 'Kitap Yayımcılığının Macar Öncüsü: İbrahim Müteferrika Sergisi' olacak.
Bu yıl dört kıtada, 14 ülke 14 fuara katılacak olan ülkemizin onur konuğu olacağı ikinci fuar ise 27-31 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek Pekin Uluslararası Kitap Fuarı olacak. Bölgesel ve küresel öneme sahip diğer 12 uluslararası kitap fuarı ise şunlar: Paris, Bologna, Abu Dhabi, Saraybosna, Londra, Tahran, Bookexpo America (New York), Varşova, Moskova, Frankfurt, Liber (Barselona) ve Tunus.
Kültür Sanat Servisi



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...