İğne deliğinden kervan geçirdi!

/ Kaynak: İHA
İğne deliğinden kervan geçirdi!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin sadece mikroskop ile görülebilen eserlerden oluşan sergisi Trabzon'da açıldı.

Sadece mikroskopla görülen eserler oluşturmasıyla tanınan Ukraynalı mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiye'de ikinci sergisini Trabzon'da açtı. Sergi, Forum Trabzon AVM'de sanatseverlerle buluştu.Ukraynalı sanatçı Syadristy, Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci olarak Trabzon'da mikro minyatür sergisi açtı. Sergide, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserler yer alırken, iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürleri de bulunuyor. Her biri Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmiş eserlerinden oluşan Mikrominyatür sergisi, 2 Ağustos'a kadar sanatseverle buluşacak.
Serginin açılışında konuşan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türklerin çok pozitif insanlar olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Kiev'de Türkiye'nin birçok askeri ve üst düzey yöneticilerini ağırladık. Benim büyükannem Türk'tür onun için Türkiye'de sergi açmayı çok istiyordum. Türkleri çok seviyor ve güveniyorum."


KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...