Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

550 yıllık türbe taşınıyor

550 yıllık türbe taşınıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'te bulunan ve Akkoyunlular Dönemi'nde yapılan Zeynelbey Türbesi, 550 yıl sonra yer değiştiriyor.

Akkoyunlular'a ait tek eser olan türbe, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın oğlu Zeynelbey'e ait. DSİ 16'ncı Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 1462-88 yılları arasında yapımı tamamlanan Zeynelbey Türbesi'nin baraj gölünde toplanacak sudan etkilenmemesi için taşınma ihalesinin yapıldığını söyledi. Dündar, "Yabancı arkeolog ve bilim adamlarının da görüşleri alındı. Türbeyi taşımak için bütün hazırlıklar tamamlandı. Avrupa'daki tarihi eserler bir yerden başka bir yere nasıl naklediliyorsa, Zeynelbey Türbesi de bu yılın sonuna kadar zarar verilmeden aynı yöntemle taşınacak" nbsp;dedi. Bu arada Baraj altında kalacak Hasankeyf ilçesi ile 108 küçük yerleşim birimindeki önemli bazı tarihi eserler de, yeni yerlerine taşınacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...