Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gizemli seslerin dünyası radyoculuk

Gizemli seslerin dünyası radyoculuk

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Radyocular gizemli seslerin kahramanlarıdır. Fiziklerini değil, sözcüklerini konuştururlar. Mimikleriyle değil, seslerinin tonuyla, hayranlık uyandırırlar.

Radyo, nbsp;görülmeyen seslerin insanların hayal dünyasına hitap ettiği, dinleyen her insanın kendi algısına göre farklı bir dünya kurduğu, gizemli bir yayın aracıdır. Radyo yayınlarının ilgiyle izlenmesinin en büyük sebebi, belki de bu gizemidir. Radyocular da gizemli seslerin kahramanlarıdır. Fiziklerini değil, sözcüklerini konuştururlar. Mimikleriyle değil, seslerinin tonuyla, hayranlık uyandırırlar.
Gazetelere, televizyonlara göre, daha süratli sunum imkânı olduğu için, kulağımıza ilk bilgileri onlar fısıldarlar. İlk haberleri radyolardan alırız. Radyo sunumu zengin bir kültür birikimi gerektirir. İnsanları sadece bir sesle, bulundukları ortamdan koparıp, kendi algılarından oluşturdukları hayalden şekillerin dünyasında sörf yaptırma sanatıdır.
Mikrofonun asla sessiz kalmaması gerekir. Zira ses, dinleyicilerle kurulan tek bağlantı ağıdır. Bir heyecan mesleğidir. Zamanla yarışırlar. Bu anlamda tek rakipleri günümüz dünyasında hızla yayılan sanal medyadır. Fakat güven konusunda sanal medya yanıltıcı olabilmektedir. Bu sebeple radyo hızlı ve emin bir haber alma aracı olarak hâlâ tahtını korumaktadır. Çünkü radyoculuk aynı zamanda bir sorumluluk mesleğidir. Yayınları sanal olmadığı için, hem kendilerine, hem dinleyicilerine, hem de mesleklerine karşı bu sorumluluğun bilincini taşırlar.
Fenomen sesler
Radyolarda, o gizemli hitap dünyalarında, görülmedikleri halde fenomen olan sunucular vardır. Kelimelerle adeta oynarlar, seçtikleri kelimelerle, kurdukları cümlelerle ustalıklarını ortaya koyarlar. En güzel Türkçe'yi onlar konuşur. Diksiyonları ile insanları hayran bırakırlar. Görünmeden sevilirler. Dinleyicileri onları ses ve tınıları ile hayal eder, gönüllerinin kahramanı yapar. Herkes kendi dünyasının kalıbıyla hayal eder bu fenomenleri… Gönüllerindeki en iyi yere oturturlar. Belki de radyonun gizemi buradan gelmektedir. İnsan hayalinin sınırları yoktur. Seslerden kurulan çok büyük bir dünyanın kahramanları olur radyocular. Dinleyenlerin en çok merak ettiği, görmek istediği kişiler olur nbsp;radyo sunucuları, spikerleri… Bu ilgi ve merak, sesin arkasındaki radyo çalışanlarını daha çok motive eder, onore eder.

nbsp;Gizemli seslerin dünyası radyoculuk


Bir radyo fenomeni Osman Ünlü

İnanç dünyamızı yorumsuz aktaran Osman Ünlü Hoca her sabah 11.00 haberlerinden hemen sonra ve tekrarı saat 15.00'te Mustafa Toköz'ün konuğu oluyor. İlgiyle izlenen programlardan biri.
nbsp;Gizemli seslerin dünyası radyoculuk




TGRT FM nbsp;

YENİ YAYIN DÖNEMİ HEYECANI BAŞLIYOR

'ŞİMDİLİK DÜNYA DİNLİYOR'
Yeni yayın dönemine yaklaşmanın heyecanını yaşayan, büyük bir dinleyici kitlesine sahip TGRT FM, " Şimdilik dünya dinliyor " sloganı ile daha ileriye, geleceğe ve gelişmelere açık olduğunun işaretini veriyor. Bu slogana bağlı olarak TGRT FM en son teknolojiyi gelişen yenilikleri ile kullanıyor. TGRT FM, 120 noktadaki karasal vericileri ile, internetten online canlı olarak ve uydu aracılığı ile (TÜRKSAT uydusunun kapsama alanındaki) her yerde rahatlıkla dinlenebilmektedir. nbsp;
Türk kültürüne hizmet etmeyi görev bilen, millî ve manevi değerlerimize saygılı, TGRT FM, 4 Ekim 1993'ten itibaren kaliteli bir yayıncılık yapmaktadır. Haberciliği, programcılığı, klasik radyo tiyatroları ile dinleyicilerin zevkle dinlediği bir radyo yayıncılığı yapan TGRT FM, farklı, disiplinli, seviyeli ve düzeyli yayıncılığı ile Türk milletinin gönlünde önemli bir yer kazandı. nbsp;
nbsp;Gizemli seslerin dünyası radyoculuk
TGRT FM radyo yayın ailesi bir arada…





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...