110 yıllık tarihte nostalji yolculuğu

110 yıllık tarihte nostalji yolculuğu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

El işçiliği ile Selçuklu motifleriyle bezenmiş mobilyaları ve titizlikle döşenmiş konforlu odaları ile Fatma Hanım Konağı, hizmet vermeye devam ediyor.

Bartın'da bulunan 110 yıllık Fatma Hanım Konağı yansıttığı mimari yapısıyla gelen misafirlerine geçmişte yolculuk yapma imkanı sağlıyor. Muhteşem doğası ve tarihi yerleri ile insanları kendisine hayran bırakan Karadeniz'in incisi Bartın'da misafirlerini ağırlayan Selçuklu mimarisini yansıtan Fatma Hanım Konağı, butik otel olarak misafirlerine nostalji yapma imkanı sunuyor. 2007 yılında restorasyon planları çizilerek inşaatına başlanan, 2010 yılının Kasım ayında tamamlanarak, 11 odası, 60 kişilik restoranı ile hizmet giren konak, Yıldız ve Metin Yücel çifti tarafından butik otel olarak işletiliyor.
Fatma Hanım Konağının sahibi ve işletmecisi Metin Yücel yaptığı açıklamada, "Konağımızın 110 yıllık bir geçmişi vardır. Yüksek ahşap tavanları, el işçiliği ile Selçuklu motifleriyle bezenmiş mobilyaları ve titizlikle döşenmiş konforlu odaları ile Fatma Hanım Konağı, turistik ve iş seyahatleri için Bartın'a gelenlere hizmet vermeye devam ediyor. Konuklarına ev sıcaklığını ve samimiyetini yaşatmayı bir gelenek haline getirmeyi hedefleyen Fatma Hanım Konağı yansıttığı Selçuklu mimarisiyle gelen misafirlerine, yöresel tatlar sunarak geçmişte yolculuk yapma imkânı sağlıyor. 110 yıllık tarihi eser olmasına rağmen konak, çok yıldızlı otelleri aratmayacak ölçüde şık ve zarif detaylarla döşenmiştir" dedi. Mustafa Kurt - Serkan Arat BARTIN IHA



SIRLIK KONAK TURİZMİN HİZMETİNDE
Bartın eşrafından Kasap Ahmet Ağa'nın kızı Fatma Yücel'e ait olan konak, İbrahim Paşa Camii'nin inşaatında çalışan Rum ustalar tarafından inşa edilmiş. Fatma Hanım'ın oğlu ve gelini olan Yıldız ve Metin Yücel tarafından restore ettirilen konak butik otel olarak Bartın şehrine kazandırılmış.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...