Sivas filmi ne zaman vizyona girecek? İşte tarih

/ Kaynak: AA
Sivas filmi ne zaman vizyona girecek? İşte tarih

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Yönetmen Kaan Müjdeci'nin 71. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen filmi "Sivas", 31 Ekim Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde büyük ödül için yarışacak "Sivas", 11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatıyor.

Kaan Müjdeci imzası taşıyan filmin başrolünde, 11 yaşındaki Doğan İzci ve "Çakır" isimli köpek yer alıyor. Ana oyuncuları Yozgat Yerköy'de yaşayan halktan oluşan filmde, Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş'a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik etti.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında, "1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü" alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yapım desteğiyle gerçekleştirilen "Sivas"ın çekimleri, geçen yıl Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yapıldı.

Senaryosu da Kaan Müjdeci'ye ait olan filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dierolf ve Martin Hogsnes Solvang, ses ve müzik yönetmenliğini ise Cevdet Erek üstlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...