Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın Portakal tüm hızıyla sürüyor

/ Kaynak: İHA
Altın Portakal tüm hızıyla sürüyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin özel gösterimi kapsamında "Toz Ruhu" isimli film izleyiciyle buluştu.

Yönetmen Nesimi Yetik'in ilk uzun metraj filminin çıkış kaynağı ise komşusu oluşturdu. 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin özel gösterimi kapsamında Nesimi Yetik'in yönetmenliğini yaptığı "Toz Ruhu" isimli film Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda izleyiciyle buluştu. Filmin ardından aynı salonda film ekibi seyircilerin sorularını cevapladı.


Yönetmen Nesim Yetik, 2006 yılında "Annem Sinema Öğreniyor" isimli kısa filminin ardından ilk uzun metraj filminin "Toz Ruhu" olduğunu söyledi. Öğrencilik döneminde sinemayla ilgilenmeye başladığını dile getiren Yetik, "Okul bitince Ankara'da ne yapacağız diye düşünmeye başladık.İlk kısa filmim uluslararası festivalde ödül kazandı. Ankara'da yapacak bir şey yoktu. 2008 yılında İstanbul'a taşındık. Kısacası İstanbul'a film yapmak için geldik. 2010'dan yılından 2013'e kadar senaryo yazdık. Finans bulmaya çalıştık. 2013 yılı sonunda sonra filmi çekmeye başladık" dedi.


FİLMDEKİ KARAKTER GERÇEK HAYATTAN
Senaryonun çıkış noktası hakkında bilgi veren Yetik, "Filmdeki karakter gerçek hayattan. İstanbul'da taşındığımızda karşı komşumuzdan filmdeki Metin karakterini çıkardık. O süreçte Betül'le onu keşfettik. Bu adam tek başına yaşıyor. Onu uzun süre izledik. Tansu Biçer'in oynadığı karakter gerçek karakterimizden farklı. Senaryoya biz yeni kurmacalar ekledik.Elimdeki malzeme her yere gitmeye elverişliydi. Mümkün olduğunca duyguları ön plana çıkarmamaya çalıştım. Seyirciye bıraktık" diye konuştu.
Filmdeki temizlik sahneleri için özel bir çalışma yapmadıklarının altını çize Yetik, bunun Tansu'nun kişisel becerisi olduğunu belirtti.




KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...