Yönetmen Altunnar: 'Çekilmenin doğru bir nokta olmayacağını düşündüğüm için festivale katıldım'

/ Kaynak: AA
Yönetmen Altunnar: 'Çekilmenin doğru bir nokta olmayacağını düşündüğüm için festivale katıldım'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yüzde 12.29" belgeselinin gösterimi yapıldı

Bu yıl 51'incisi düzenlenen festival kapsamında, iptal edilen "Ulusal Belgesel Film Yarışması"nın filmlerinden, Oktay Altunnar'ın yazıp yönettiği belgesel, özel gösterim kapsamında Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda izlendi. Gösterimin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Altunnar, belgeselin bedensel engelli bir grup oyuncuyu ve onların hayata tutunma hikayelerini konu aldığını söyledi. Festivalde belgesel film yarışmasının final seçkisinin ardından bir takım sıkıntılar olduğunu ve 15 filmden 13'ünün yarışmadan çekildiğini hatırlatan Altunnar, belgeselinin gösterimde kalmasını tercih ettiğini kaydetti.
Tercihinin en önemli sebebinin, filmin anlattığı hikaye olduğuna işaret eden Altunnar, şöyle konuştu:
"Film, çok daha büyük engellerle yaşayan insanların geri adım atmadan hep hayata bir noktadan tutunarak yaşaması üzerine kurulu. Böyle bir hikaye anlatırken hayatta karşılaşılan ufak, göreceli büyük engeller nedeniyle geri adım atmayı doğru bulmadım. Hem anlattığım hikaye hem de genel olarak hayata bakış açımdan, çekilmenin doğru bir nokta olmayacağını düşündüğüm için festivale katıldım."
Festival komitesinden Zeynep Özbatur ise Altunnar ile belgeselden yola çıkarak engellilerle ilgili proje geliştireceklerini kaydetti. Belgeseli izlerken sinemanın her şeyin üzerinde olduğuna bir kez daha inandığını dile getiren Özbatur, hayatın bir aynası olan sinemanın bu belgeselde güzel şekilde kullanıldığını bildirdi.
Özbatur, geliştirecekleri projeyle filmin uluslararası profesyonellerle buluşmasını sağlayacaklarını vurguladı.
Belgeselde, engellerine rağmen hayata tutunan bir grup bedensel engelli tiyatrocunun öyküsü anlatılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...