Sultan Abdülhamid'in Beyrut'u Pendik'te

Sultan Abdülhamid'in Beyrut'u Pendik'te

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Lübnanlı Prof. Dr. Mimar Halid Tadmori, "Sultanın Taç İncisi Beyrut"u anlatan fotoğraf sergisiyle Sultan Abdülhamid Han döneminin Beyrut'una ışık tutuyor.

Kendisini Lübnan ve Arap dünyasında kaybolan ve kaybolmaya yüz tutan Türk mimari eserlerinin tesbiti ve tanıtımına adayan Lübnanlı Prof. Dr. Mimar Halid Tadmori, "Sultanın Taç İncisi Beyrut"u anlatan fotoğraf sergisiyle Sultan Abdülhamid Han döneminin Beyrut'una ışık tutuyor. Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 17-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenen nbsp;'İstanbul'dan Lübnan'a Uzanan Şehir Modernleşme Çağı' isimli sergide, dönemin eserlerini ve hayatı belgeleyen 50 tarihi fotoğraf yer alıyor. Fotoğraflarda Sultan Abdülhamid Han'ın Baş Tacı Lübnan ve bu tacın incisi Beyrut'taki görkemli hayat gözler önüne seriliyor. nbsp;21 Mayıs 2014 tarihinde TÜRKSAV Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfınca açıklanan "18. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri"nde Türkiye'den ve dünyadan ödüle layık görülen 5 kişiden biri olan Prof. Tadmori, 2008 yılında Türkiye Beyrut Büyükelçiliğine sunduğu bir proje üzerine Lübnan'da bulunan Türk Eserlerin Sayımı ve Envanterini hazırladı.
Kültür Sanat Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...