Mahkeme kararıyla eserini tescil ettirdi

Mahkeme kararıyla eserini tescil ettirdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ressam Metin Asağ yaptığı açıklamada, "Eserin bana ait olduğunun mahkemece kanıtlanması benim için çok anlamlıdır" dedi.

Toprak Sanat Galerisi'nin İstanbul Lale Festivali Kapsamında düzenlediği Metin Asağ'ın "Ottoman Tulip" Resim sergisi öncesi "Çinili lale" İsimli çalışması hakkında, ressam İsmail Acar'ın resim üzerinde hak iddia etmesi üzerine, eser Metin Asağ tarafından mahkeme kararı ile tescillettirildi. Ressam Metin Asağ, meslektaşı İsmail Acar'ın, "Çinili Lale" isimli eserine karşı yapılan karalamaların hukuksuzluğunun tespiti için İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine baş vurarak, tazminat talebinde bulundu. Yaklaşık 3 yıl süren yargılama sonucunda; "İsmail Acar tarafından "Çinili Lale" hakkında yapılan iddia ve karalamaların gerçeğe ve hukuka aykırı olduğu, eserin Ressam Metin Asağ'a ait olduğu mahkeme kararıyla tespit ve tescil edilmiştir." şeklinde karar çıktı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...