Tanzanya'da Türk Haftası' ektinliklerinde aşure dağıtıldı

Tanzanya'da Türk Haftası' ektinliklerinde aşure dağıtıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye'nin bölgelerine ait kültürel özelliklerin dünyaya tanıtıldığı Türk Haftası, Afrika Kıtası'nın incisi Tanzanya'da renkli etkinliklerle kutlandı.

nbsp;Hafta dolayısıyla düzenlenen programa Türkiye'den Burhaniye Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil katıldı. nbsp;


Kutlamalar çerçevesinde Türk Büyükelçiliği'nde mübarek Muharrem ayı dolayısıyla davetlilere aşure ikram edildi. Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun eşi Yeşim Meço Davutoğlu'nun ev sahipliği yaptığı aşure gününün şeref konuğu Tanzanya Tabora Şehri Valisi Fatıma Mianza'ydı. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Yeşim Meço Davutoğlu "Bu davete icabet eden siz değerli konuklarıma çok teşekkür ediyorum. Tanzanya'ya geleli 3 yıl oluyor. Her yıl Türk kültürü ile ilgili faaliyetlerle birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 29 Ekim'i de coşkuyla kutluyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden gelen folklor ekiplerini izleyince tüylerim diken diken oluyor. Ben Türk değilim ama Türkiye benim de vatanım" dedi. nbsp;
Tanzanya'daki Türk Haftası etkinliklerinde, Türk mutfağının en leziz tatları Türk Büyükelçiliği'nde davete katılan misafirlere ikram edildi. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nden Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil, suya şiir misali çizdiği motiflerle davetlilerin yoğun ilgisini topladı. Barutçugil'in, tezhip ve minyatür sanatlarını konuşturduğu eserlerinden oluşan sergi davetlilerin takdirini topladı. Sanat gösterisinin ardından sıra Muharrem ayının vazgeçilmezi aşure ikramına geldi. Aşureyi ilk kez tadan davetliler tadına hayran kaldıklarını söylediler.


CEMİL YILDIZ/TÜRKİYE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...