'Hobbit: Beş Ordunun Savaşı' yarın vizyona girecek

/ Kaynak: AA
'Hobbit: Beş Ordunun Savaşı' yarın vizyona girecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

J.R.R. Tolkien'ın zamana meydan okuyan popüler başyapıtı 'The Hobbit'ten uyarladığı üçlemenin son filmi "Hobbit: Beş Ordunun Savaşı" yarın vizyona girecek

Oscar ödüllü sinemacı Peter Jackson'un, üçlemenin son filminde Bilbo Baggins (Martin Freeman), Thorin Meşekalkan (Richard Armitage) ve Cüceler Bölüğü'nün maceraları, destansı bir sonla bitiyor.
Peter Jackson ve ekibinin beyaz perdeye taşıdığı "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesi, Oscar ödüllü "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" ile sona ulaşmıştı. Bu üçlemede olduğu gibi, "Hobbit: Beş Ordunun Savaşı"nda da Ian McKellen, "Gri Gandalf"; Martin Freeman ana karakter "Bilbo Baggins"; Richard Armitage da "Thorin Meşekalkan" rollerini üstleniyorlar.
Filmin uluslararası oyuncu kadrosunun başında Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O'Gorman, Graham McTavish, Stephen Fry ve Ryan Gage geliyor.
Kadrodaki diğer oyuncular ise Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, William Kircher, Stephen Hunter, Adam Brown, Manu Bennett ve John Tui, John Bell'den oluşuyor.
Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ve Guillermo del Toro'nun kaleme aldığı filmin konusu şöyle:
"Erebor Cüceleri, yurtlarının büyük zenginliğine yeniden kavuşmuştur ancak şimdi dehşet verici Ejderha Smaug'u, Göl Kasabası'nın savunmasız erkekleri, kadınları ve çocuklarının üzerine serbest bırakmış olmanın sonuçlarıyla yüzleşmek zorundadırlar. Ejderha hastalığına yakalanmış olan Dağın Altındaki Kral Thorin Meşekalkan efsanevi Arkentaşı'nı ararken dostluğu ve onuru feda etmiştir. Thorin'in mantıklı düşünmesine yardım edemeyen Bilbo, ileride daha büyük tehlikelerin yattığından habersiz, umutsuzca ve tehlikeli bir seçim yapmak zorunda kalır. Eski bir düşman Orta-Dünya'ya geri dönmüştür. Karanlık Lord Sauron Yalnız Dağ'a gizli bir saldırı için dört Ork bölüğü göndermiştir. Tırmanan çatışmalarının üzerine karanlık çökerken, Cüceler, Elfler ve İnsanların karar vermesi gerekir: Birleş ya da yok ol. Beş büyük ordu savaşa giderken, Bilbo hem kendi hayatı hem de arkadaşlarının hayatı için savaşmak zorunda kalır."
Çekimleri yönetmen Jackson'ın Miramar-Wellington'daki kendi tesisinde ve Yeni Zelanda'nın çeşitli gerçek mekanlarında yapılan film, saniyede 48 kare ve 3 boyutlu olarak çekildi.
Dünya çapında yarın gösterime girecek film, seçili uluslararası bölgelerde 10 Aralık'ta sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. 1937 yılında yazılmış "Hobbit" romanından uyarlanan üçlemenin üçüncü ve son yapımından önce de ilk iki filmi olan "Hobbit: Beklenmedik Yolculuk" ve "Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları" izleyici ile buluşmuştu. ##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...