Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TRT TV Filmleri Projesi başlıyor!

TRT TV Filmleri Projesi başlıyor!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

TRT'nin 50 ve Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle hazırlanan "TRT TV Filmleri Projesi"nin açılımları ve yeni başvuru dönemi başlıyor.

TRT'nin 50 ve Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle hazırlanan "TRT TV Filmleri Projesi"nin açılımları ve yeni başvuru dönemi, yarın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki tanıtım toplantısında anlatılacak.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye sinemasına ve televizyon sektörüne yeni eserler kazandırmak, özgün ve yenilikçi projelere imkan sağlamak amacıyla hayata geçirilen "TRT TV Filmleri Projesi", ulusal ve uluslararası platformlarda ilgi görmeye devam ediyor.

Projenin yeni açılımlarının anlatılacağı, yeni başvuru döneminin duyurusunun yapılacağı lansman programı, yarın akşam Pelin Çift'in sunumuyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Proje hakkında

TRT'nin 50 ve Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan projeye, profesyonel senarist ve yapımcılar kadar farklı yaş ve meslek gruplarından, hikayesini anlatmak isteyen oldukça yüksek sayıda katılımcı ilgi gösterdi. Bu durum halkın sinemaya ilgisini ve sevgisini gösterdiği gibi aynı zamanda ülkenin yeni hikayeler ve projeler üretme noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu umut verici biçimde ortaya koydu.

Başvurusu kabul edilen projeler, projenin misyonuna uygun hassasiyetle ve profesyonel anlayışla değerlendirildi. Değerlendirme sürecinin sağlıklı ve profesyonelce yürütülmesi amacıyla alanında uzman senarist ve dramaturglardan bağımsız değerlendirme grubu oluşturuldu. Her bir proje üç farklı raportör tarafından okunup, uluslararası senaryo raporlama kriterleri ile değerlendirildi ve raporlandı. Bu değerlendirme süreci ve raporlar sonucunda uygun bulunan projeler, TRT inisiyatifinde hayata geçirilecek.

Projelerin yapım süreçleri şu atölyelerle desteklenecek:

"Senaryo Geliştirme Atölyesi: TRT TV Filmleri Projesi kapsamında yapıma uygun bulunan bütün projeler, alanında uzman profesyoneller tarafından, 6-10 kişilik sınıflarda yürütülecek Senaryo Geliştirme Atölyesi'nde, senaryolarını olay örgüsü, karakterlerin hikayeye konumlanması, diyalog yazımı, senaryonun yapım gerçekliğine uygunluğu gibi bir çok alanda, geliştirme ve yeniden değerlendirme imkanı bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...