Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşilçam ödülleri Emek Sinema'ında düzenlenecek'Emek

/ Kaynak: İHA
Yeşilçam ödülleri Emek Sinema'ında düzenlenecek'Emek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Emek Sineması'yla ilgili önemli bir açıklama yaptı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yıllardır yaptığımız Yeşilçam Ödül Töreni, inşaatı tamamlanırsa seneye Emek Sineması'nda olacak" dedi.


Yeşilçam olarak da adlandırılan Türk Sineması, bu yıl 100. yılını doldurdu. Yeşilçam'a ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde, Park Bosphorus Hotel'de düzenlenen etkinlikle 'Türk Filmi'nin 100. Yılı' en iyi on'ları ödül töreni düzenlendi.


2008 yılından itibaren böyle bir organizasyon yapmaya ihtiyaç hissettiklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun her şeyin merkezi olduğunu söyleyerek, "2008 yılında Yeşilçam sanki mazide kalmış bir isim olarak görünüyordu. Bunu yaşatmak lazımdı. Çok güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyorum. Bu en iyi on'ları Sinemanın 100. Yılına denk getirdik" dedi.


Sinemanın toplumsal hafızadan hiçbir zaman silinmeyeceğini vurgulayan Demircan, "Son birkaç yılda Yeşilçam ödül törenini yapamadık. Daha önceleri sürekli yaptığımız Yeşilçam Ödül Töreni, inşaatı tamamlanırsa seneye Emek Sineması'nda olacak" diye konuştu.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...