Bu ressamın tuvali, ağaç ve çiçek yaprağı

/ Kaynak: AA
Bu ressamın tuvali, ağaç ve çiçek yaprağı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan ve resim sanatıyla uğraşan emekli doktor Erdoğan Sönmez (81), eserlerini Ağaç ve çiçek yaprağına yapıyor.

Sönmez, yaptığı açıklamada, Öğretmenler Mahallesi'ndeki evinin küçük bir bölümünü atölye olarak kullandığını söyledi. Ağaç dalları, yaprakları, kabukları ve çiçeklere, özelliklerini bozmadan resim yaptığını belirten Sönmez, bu işe yaprak üzerine Altın varak yapıştırmayla başladığını anlattı. Bahçesinde birçok bitkinin yapraklarını kuruttuğunu ve üzerlerine çeşitli şekiller, motifler işleyerek altın varak yapıştırmayla değişik ürünler ortaya çıkardığını dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:
"Bunların arkasına ne koyabilirim, nasıl organize ederim derken aklıma daha önce yaptığım geleneksel Türk ebruları geldi. Şimdi geleneksel Türk ebruları üzerine yerleştiriyorum yaprakları. Böylece daha kombine bir organizasyon ortaya çıkıyor. Yaptığım şekillerin üzerini bir çeşit boyayla hafif renklendiriyorum, birazcık daha canlılık katıyorum. zaman zaman dini motiflere de yer veriyorum çünkü yaprak üzerine dini motif eskiden beri işlenen bir şey. Yalnız yapıştırma suretiyle altın değil, sıvı çözeltiler kullanılmış eskiden, benim yaptığım şey yapıştırma suretiyle kullanmak."
Sönmez, yaprakların üzerine şekilleri altın suyuyla ince detaylı bir çalışmayla çizdiğini bildirdi.
Daha sonra altın varak yapıştırmak için kullandığı zamkı sürdüğünü aktaran Sönmez, "Bunun ardından altın varak yapıştırarak üzerine transparan boyalarla şekillendirme yapıyorum. Yaprak üzerine bu işlemler günlerimi alıyor. Yurtdışından getirdiğim yapraklarla da farklı eserler yaptım" diye konuştu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...