İşte dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı

/ Kaynak: İHA
İşte dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

TÜYAP 20. İzmir Kitap Fuarında, dünyanın okunabilir en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı görücüye çıktı.

Kitabın yazarı Ümit Yaşar Işıkhan, "İlk küçük kitap kağıt zamlarına yönelik yapıldı. Biz de sanal kitaba karşı, halkımızı kitaba dokunmaya davet etmek için bunu gerçekleştirdik'' dedi.

Dünyanın okunabilir en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı, TÜYAP 20. İzmir Kitap Fuarı'nda, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında görücüye çıktı. 1.3 gram ağırlığındaki kitap, 1 gram altın fiyatı ile satışa çıkarıldı. Kitabın yazarı Ümit Yaşar Işıkhan, ''Okunabilir dünyanın en küçük kitabı bugüne kadar bilinen bir kitaptı. Ancak bugün size, daha farklı bir versiyonunu takdim ediyorum. Amaç burada, tıpkı Said Faik'ın dediği gibi; 'Bir insanı sevmekle başlar her şey.' Biz de, bir kitaba dokunmakla çok şey değiştirebileceğimizi inanarak bu kampanyamızı başlattık. Yani size dünyanın en küçük, en pahalı, en hafif kitabını tanıtıyoruz. Aslında dünyanın en küçük kitabı 1986 yılında kağıt zamlarına protesto amacıyla yayınlanmıştı. Fakat günümüzdeki yansıması farklı. Artık kağıt zamlarını protesto etmek için değil, sanal kitaba karşı kitaba dokunmaya davet ediyoruz bütün okuyucularımızı. Kitaba dokunmakla aydınlığın yolunu açarsınız. Karanlığı yırtacak olan kitaptır. Sanal kitaplara aldanmayın, sanal kitapların ruhu yok. 1 gram altın değerindeki kitabı çocuklara ücretsiz dağıtacağız'' dedi. Şu an kitabın bulunduğu Azerbaycan'daki Minyatür Kitaplar Müzesi'nin dört ay önce Guinness Rekorlar Kitabı'na alındığını, dolaylı olarak bu eserin de o kitaba girdiğini dile getiren Işıkhan, yeni baskısıyla dünyanın en küçük, en hafif ve en pahalı kitabı olma özelliğinin ilgiyle karşılandığını söyledi.
Işıkhan, dünyanın en küçük kitabını orijinali ile yan yana getirirken çevredekiler ilgiyle izledi.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...