Ünlü yazar Henning Mankell hayatını kaybetti

Ünlü yazar Henning Mankell hayatını kaybetti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dedektif Kurt Wallender'in maceralarını konu alan polisiye romanlarıyla ünlü İsveçli yazar Henning Mankell 67 yaşında öldü.

Mankell geçen yıl bir gazetede yayımlanan yazısında kanser olduğunu açıklamıştı. Yazar en son kitabı "Bataklık: İnsan Olmanın Anlamı"nda da kanserle mücadelesini anlatmıştı. Dedektif Kurt Wallander'in İsveç ve Mozambik'teki maceralarını anlatan polisiye romanları büyük ün kazanmış ve Kenneth Branagh'nın başrolünü oynadığı televizyon dizilerine de uyarlanmıştı.1948'de doğan Mankell çok sayıda oyun, roman, çocuk kitabı ve senaryo yazdı.
Kendisine en büyük ünü sağlayan ve 40 milyondan fazla satan polisiye romanlarının melankolik kahramanı Wallander'in adını, telefon rehberinden bulmuştu.


Wallander ilk olarak 1989'da yayımlanan "Ölümün Karanlık Yüzü"nde, yabancıların işlediği düşünülen bir cinayeti soruşturan dedektif olarak karşımıza çıktı. (BBC)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...