Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Antika' oyuncaklar Gaziantep'te müzede sergileniyor

/ Kaynak: AA
'Antika' oyuncaklar Gaziantep'te müzede sergileniyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Antika oyuncakların çoğu yapım aşamalarındaki kendilerine has hikayeleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Gaziantep Oyuncak Müzesi'nde sergilenen, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelere ait 1700 ile 1970'li yıllar arasında üretilmiş oyuncaklar, kendine has hikayeleriyle kimi zaman hüzünlendirip kimi zaman güldürüyor. 


Tarihi Antep evinde 2 yıl önce kurulan Gaziantep Oyuncak Müzesi'nde 1700 ila 1970'li yıllara ait 650 çeşit oyuncak sergileniyor. 7'den 70'e her yaştan insanın ziyaret ettiği müzede bulunan oyuncaklar, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuğun kapılarını aralıyor. 


Müze görevlisi Sevda Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzedeki bazı oyuncakların yapım aşamasına ait kimi zaman ziyaretçileri güldüren, kimi zaman şaşırtan, kimi zaman da duygulandıran hikayeleri bulunduğunu söyledi.


Gerçek saçlı bebekler hüzünlendiriyor
Kimi oyuncakların düşünülenin aksine oldukça duygusal ve yapıldığı dönemin olumsuzluklarını yansıttığına dikkati çeken Mutlu, Almanya'da savaş döneminde geçim sıkıntısı nedeniyle kadınların saçlarını uzatıp kökünden kestiğini ve bebek yapımı için sattığını aktardı.


Müzedeki porselen bebeklerin saçlarının tamamen gerçek olduğunu ifade eden Mutlu, "Savaş dönemlerinde fakir ailelerdeki kadınlar saçları uzatıp kestikten sonra zengin ailelere satıp geçimini sağlayabiliyordu. Zengin aileler de satın aldıkları saçlarla kendi çocuklarına bebekler yapıyordu" dedi.


Mutlu, ziyaretçilerin bu oyuncakların hikayelerini duyunca yüzündeki gülümsemenin yerini hüzünlü bir bakışa bıraktığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...