Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moskova'da 'Çanakkale Savaşı' fotoğraf sergisi

/ Kaynak: AA
Moskova'da 'Çanakkale Savaşı' fotoğraf sergisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına "Çanakkale: Savaştan Barışa Uzanan Yol" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına "Çanakkale: Savaştan Barışa Uzanan Yol" isimli fotoğraf sergisi açıldı.


Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından organize edilen sergide, Çanakkale Savaşı'na dair fotoğraflar yer alıyor. 


Serginin, Moskova'daki Zafer Parkı'nda bulunan 2. Dünya Savaşı Müzesi'nde yapılan açılış törenine, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü Büyükelçi Altay Cengizer ve Rusya Dışişleri Bakanlığı 4. Avrupa Dairesi Direktörü Aleksandır Botsan-Harçenko katıldı. 


Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Yardım, açılışta yaptığı konuşmada, "Gerek geçmişin, gerek bugünün ve geleceğin Türkiye'sini tanımak istiyorsanız, ne anlam içerdiğini daha iyi bilmek istiyorsanız bunun anahtarlarından birisi 1915 Çanakkale'dir" dedi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı 4. Avrupa Dairesi Direktörü Botsan-Harçenko ise, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki tarihi ve beşeri ilişkilerin gelişmesi açısında önem taşıdığını belirtti. 


Botsan-Harçenko, Türkiye ve Rusya ilişkilerine değindiği konuşmasında, "Tabii ki bizim bazı konularda görüş ayrılıklarımız oluyor. Ama iki ülke yönetimi de bunların diyalog yoluyla çözülmesini tercih ediyor" ifadelerini kullandı.


Açılış konuşmalarının ardından, Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'ndaki zaferini temsil eden 3 boyutlu ışık gösterisi sunuldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...