Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzungöl'de sonbahar

/ Kaynak: AA
Uzungöl'de sonbahar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Uzungöl, Sonbahar'da da turistlerin ve doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Kültür ve doğa turizminin gözde yerlerinden Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla her mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Türkiyenin en önemli turizm merkezlerinden olan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl de doğal güzelliği ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.


Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, günü birlik gelerek hafta sonunu değerlendirmek ve günlük hayatın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl, yılın her mevisiminde olduğu gibi sonbaharda da farklı alternatiflere yönelen tatilcilerin gözdesi oldu.


Orman örtüsü, turistik pansiyonları, lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Uzungöl, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. 


Uzungöl'ü görmek için arkadaşlarıyla birlikte İstanbul'dan geldiğini belirten Dilek Könez Burbut, "Sonbahar olmasından dolayı hava biraz soğuk. Fakat burası gerçekten çok güzel ve görülmeye değer. Mutlaka Uzungöl gezilmeli ve görülmeli. 'Ölmeden Uzungöl'ü görün' derim ben" dedi.


Burbut, sonbaharın Uzungöl'e ayrı bir güzellik kattığını ifade ederek, "Mevsim itibariyle yeşilin her tonunu burada görmek mümkün. Renklerle birlikte sisin buluşması görülmeye değer ayrı bir güzellik. Burayı görmekten ve burada olmaktan da çok mutluyum. Herkesin de burayı gelip görmesini isterim" diye konuştu.


Sis ve yemyeşil doğa ile bütünleşmiş Uzungöl'ü görmenin herkesin hakkı olduğunu anlatan Sema Yıldırım ise, "Uzungöl'de sonbahar olmasına rağmen sis ile yeşilin her tonunu barındıran bu muhteşem doğa buluşması seyrine doyumsuz olan bir manzara sundu bizlere. Biz de bunun tadını hava soğuk olmasına rağmen doyasıya çıkardık. Bu güzellikleri herkesin görmesini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...