Çikolata radyodan 'tatlı' nağmeler

/ Kaynak: AA
Çikolata radyodan 'tatlı' nağmeler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Antalyalı 3 mutfak şefi, tamamı çikolatadan antika radyo yaptı.Çalışır durumdaki çikolata radyonun hem ses hem de görüntü açısından gerçeğinden farkı yok

Antalya'da hobi olarak antika eserlerin çikolatadan birebir aynısını yapan 3 mutfak şefi, hem görüntü hem de ses açısından gerçeğinden farkı olmayan "çikolata radyo" üretti.
Antalyalı mutfak şefi Ali Keskin AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma arkadaşları Cevdet Simav ve Engin Gürdal ile çikolatadan eserler yapmaya başladıklarını anlattı.
İstanbul Uluslararası Güzel Sanatları ve Gastronomi Yarışması için çikolatadan biblolar yaparak yurt dışından gelen rakipleri ile yarıştıklarını belirten Keskin, bu yarışma sonrası farklı bir şey yapmaları gerektiğini düşünerek antikaların çikolatadan birebir aynısını yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Keskin, başlangıçta antikaların çikolatadan kopyasını yapmaya başladıklarını ifade ederek bunun için antika değerindeki orijinalliğini koruyan gramofon, sinema ve dikiş makinelerini topladıklarını kaydetti.
Çikolatayı eritip dondurduktan sonra büyük bir kütle haline getirdiklerini anlatan Keskin, "Bu kütle halindeki çikolatayı daha sonra  antika ürüne bakıp dokuyarak el işçiliği ile işliyoruz. Mesela bir daktiloyu büyüklüğüne göre 1 ila 2 ay arasında tamamlıyoruz" dedi.
Keskin, "Uluslararası yarışmalarda bu çikolatadan yapılan antika eserlerin bize ödüller getireceğine inanıyoruz. Çikolatadan yapılan antikaların patentini alacağız. Patent işlemleri tamamlandıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunacağız" diye konuştu.
"Çikolata radyo"
Keskin, çalışmalarına farklılık katmak için çikolatadan çalışan bir radyo yapmaya karar verdiklerini belirterek bunu başkalarıyla paylaştıklarında kimsenin kendilerine inanmadığını ifade etti.
İnsanların çikolatadan radyonun çalıştığını gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını dile getiren Keskin, "Çikolatadan yapılan düğmeleri ile radyoda kanal değiştirip sesini ayarlayabiliyoruz. Seneye de çalışan çikolatadan fonograf ve gramofon yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...