Edebiyat Mevsimi ödüllerini kazananlar açıklandı

/ Kaynak: AA
Edebiyat Mevsimi ödüllerini kazananlar açıklandı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kültür Daire Başkanlığı ile TYB İstanbul Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Edebiyat Mevsimi'nin büyük ödüllerini kazananlar açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği, "Edebiyat Mevsimi"nin büyük ödüllerini kazananlar açıklandı.


Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, Çocuk Vakfı Kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, yazar Ali Ural ve tarihçi, yazar Dursun Gürlek'in ödüle layık görüldüğünü ifade etti.


Bıyıklı, altı gün süren etkinlikte Türk Edebiyatının şehir insanına yaklaştırmaya çalışıldığını dile getirerek, "Büyük bir coşku içinde düzenlediğimiz İstanbul Edebiyat Festivali, her yıl kapsama alanını genişleterek, Türkiye'nin en büyük edebiyat organizasyonu haline geldi" dedi.


Ödülleri düşünürken kültür insanlarının hemen hepsinin edebiyat hayatlarını gözden geçirme titizliği gösterdiklerinin altını çizen Mahmut Bıyıklı, "Dikkat ettiğimiz hususlardan en önemlisi, bu değerli şahsiyetlerin edebiyat mevsimini ömürleri boyunca solumuş olmaları ve eserleriyle bu mevsimi ölümsüzleştirmeleridir. Adı ödül olsa da hayatla ödenmiş, bu akıl ve ruh hasadının maddi veya manevi karşılığını vermek mümkün değildir. Onların varlığını işaret ederek göstermek, hem bir övünç hem naçizane takdir hem de gelecek kuşağa alınması gereken yolu göstermekten ibarettir" diye konuştu.


Bıyıklı, asıl kriterlerinin ödülle işaret edilecek kişiliğin alanında vazgeçilmez bir yeri olması, bir ömür boyu bu yeri taçlandıran ölümsüz eserler vermesi olduğunu aktararak, şunları kaydetti: 
"Çocuk edebiyatı alanında, edebi niteliği yüksek eserleriyle ve Çocuk Vakfı olarak, ürettiği değerler ve Türk edebiyatına kattığı zenginlikler nedeniyle yazar Mustafa Ruhi Şirin, edebi eserlerinin yanı sıra çıkardığı dergiler, sürdürdüğü nitelikli yayıncılık ve açtığı yazarlık okuluyla gençlerin yetişmesine katkıda bulunan yazar Ali Ural ve kültür hayatımızın geçmişten gelen birikimini, bugünün nesillerine muallim titizliğiyle aktaran, irfan dünyamızın öncülerinin hatıralarını canlı tutan, medeniyet dilimiz Osmanlı Türkçesini kutsal bir inatla yeni nesillere öğretmeye çalışan, eserleriyle okurlarına ışık yaymaya devam eden Dursun Gürlek'e ödül verilmesine karar verildi."


Edebiyat Mevsimi büyük ödülleri cumartesi günü 18.00'de Sultanahmet'te Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...