Ebru sanatını bluza yansıttı

/ Kaynak: AA
Ebru sanatını bluza yansıttı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Antalya'da Geçmişten Geleneğe Gelenekten Geleceğe Ebru ve Çömlek Sergisi açıldı.

Antalya'da "Geçmişten Geleneğe-Gelenekten Geleceğe Ebru ve Çömlek Sergisi" açıldı.


Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, çömlek ustası Ahmet Taşhomcu'nun 40, ebru sanatçısı Mukadder Kavas'ın ise 200'ün üzerinde eseri yer aldı.


Ebru sanatçısı Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide "Ebru ne işe yarar?" sorusuna cevap verildiğini söyledi. 


Ebrunun her işe yaradığını belirten Mukadder Kavas, "25 yıldır ebru yapıyorum ve 92 sergi açtım. Şimdiye kadar hiç yapmadığım objelere ebru işledim. Ebrunun halka inmesine yardımcı olmak için duvardaki tablonun dışında şala, bluza ve yelpazeye ebru yaptım. Yani ebruyu günlük hayata geçirdim" dedi.


"Kendime ait formlar geliştirdim"
Çömlek ustası Ahmet Taşhomcu ise serginin 36 yıllık meslek hayatındaki ilk kişisel sergisi olduğunu ifade etti. 


Tornayı ve artistik seramiği birleştirerek çok farklı eserler yaptığını dile getiren Taşhomcu, "Kendime ait formlar geliştirdim. Raku tekniğini renk olarak çok daha farklı boyutlara ulaştırdım. Çömleğin sanatsallığını ortaya koydum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...