Şizofreni serüveni sergisi Ankara'da

/ Kaynak: AA
Şizofreni serüveni sergisi Ankara'da

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Ankara Cermodern Sergi Salonu'nda açılan sergi şizofreni hastalığı konusunda toplumsal farkındalığa dikkat çekerek Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, tarih öncesinden günümüze şizofreni hastaları ve tedavi serüvenini ele aldığı "Görmezden gelmeyelim" konulu sergisini Ankara'da açtı


Ankara Cermodern Sergi Salonu'nda açılan sergi, şizofreni hastalığı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemesi ve konunun uzmanlarınca hazırlanması nedeniyle Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.


Zengin içeriği, üç boyutlu prizmalar, görsel ve işitsel efektler, davetliler tarafından ilgiyle incelendi. Sergideki görsel materyallerden, dönen yatak ve aynalar, davetlilerin merakını çeken objeler arasında yer aldı.


Soygür şizofreni hastalığının tanımını yaparak, "Toplumda şizofreninin iyi anlaşılması için bir çaba sarf ediyoruz. Şizofreni toplum tarafından iyi bilinmeyen ama olumsuz atıflarla anılan bir hastalık. O nedenle biz de bu hastalığın önündeki en büyük engel olan damgalamayı, ayrımcılığı ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...