Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Drakula'nın hapsedildiği kale restore edilecek

/ Kaynak: AA
'Drakula'nın hapsedildiği kale restore edilecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

'Kont Drakula' karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Korku filmlerinde işlenen "Kont Drakula" karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon çalışmalarında hassas davrandığını bildirdi.


Bakanlık yetkililerinin restorasyon için incelemelerde bulunmak amacıyla Tokat'a geleceğini belirten Akyüz, "Ziyarette yetkililere kale ile ilgili brifing vereceğiz. Bakanlığımızın 2016 yılı bütçesinde restorasyonla ilgili ödenek yer alacak. Kalemizin tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonu yapılacak" dedi.


Kalede halen temizlik ve sondajlar yapıldığını dile getiren Akyüz, 360 basamaklı Ceylan Yolu'nu ortaya çıkarmak için çalışma yürüttüklerini anlattı.


Kaleden şehre inen bir yol bulunduğu bilgisine sahip olduklarını ve bunu tamamen açmaya çalıştıklarını kaydeden Akyüz, "Burada 60 metrenin üzerinde bir alanı açtık. Ceylan Yolu'nun kaç metre olduğunu kestirmek mümkün değil ama üçte birinden fazlasını açtığımızı düşünüyoruz. Gücümüzün yettiği yere kadar çalışmamız sürecek" ifadelerini kullandı.


Akyüz, kalenin Tokat'ın tanıtımında önemli yeri olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:
"Kont Drakula tarihi bir vaka. Vahşeti ile insanlara zulmü ile ön plana çıkmış bir kişi. Tokat Kalesi'ndeki zindanlarda esir tutulmuş. Bunu tarihi kitaplardan biliyoruz. Esir tutulduğu yere müze yapılması düşünülüyor. Bu onu methetmek için değil, dişinden kan akan suretini ortaya koyup vahşetini göstermek için yapılabilir. Bunu görmeye geleceklerdir. Bu konu dış basın ve yabancıların da dikkatini çekiyor. Kont Drakula'nın kalede tutulduğu duyulduktan sonra bizden bilgi istediler. Uluslararası haber ajansları gelerek çalışma yaptı. Restorasyonu tamamladığımızda kalenin Tokat turizmi için önemli bir değer olacağını düşünüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...