Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Usta yönetmen Halit Refiğ İstanbul'da anılacak

/ Kaynak: AA
Usta yönetmen Halit Refiğ İstanbul'da anılacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Birçok unutulmaz filme imza atan usta yönetmen ve senarist Halit Refiğ için İstanbul'da anma etkinliği düzenlenecek.

Türk Sineması'nın geniş kitlelere yayılmasını sağlayan ve birçok unutulmaz filme imza atan usta yönetmen ve senarist Halit Refiğ için anma etkinliği düzenlenecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre  "Halit Refiğ'i Anma Programı", 14 Kasım'da Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 


Etkinlik kapsamında düzenlenecek panelde, İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Refiğ'in eşi Gülper Refiğ, yönetmen ve senarist Mesut Uçakan, gazeteci ve yazar Ali Saydam konuşmacı olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü yapımcı, yönetmen ve sinema yazarı Alican Sekmeç üstlenecek.


Panelde, yarım asırlık sinema hayatında birçok filmin yönetmenliği ile senaristliğini üstlenen Halit Refiğ'in hayatı, filmleri, Türk sineması üzerinde bıraktığı etkiler ve izler ele alınacak. Programda ayrıca Alican Sekmeç'in, ünlü yönetmenin tüm yazı ve röportajlarını topladığı kitabı tanıtılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...