Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hurda metaller heykele dönüşüyor

/ Kaynak: AA
Hurda metaller heykele dönüşüyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Gaziantep'te bir heykeltıraş hurda metallerle heykel yapıyor.

Gaziantep'te yaşayan heykeltıraş Ahmet Işık, topladığı hurda metalleri sanat eserine dönüştürüyor. 


Hurda metallerle başta Atatürk olmak üzere Türk büyükleri ve Anadolu aşıklarının heykellerini yapan Işık, bu sanatının klasikleşen malzemelerine metal objelerle çeşitlilik kazandırıyor.


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünden mezun olduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü de bitiren sanatçı, Bakırcılar Çarşısı'ndaki Millet Hanı'nda açtığı atölyesinde hummalı bir çalışma yürütüyor.


Hurda metallerden genellikle Atatürk heykeli yaptığını belirten Işık, "Atatürk heykellerinin yanı sıra bazen de Anadolu kültürünün sembolü olan aşıkların heykelini yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü onlar bu toprağın çocukları, ben de bu toprağın çocuğuyum. Onlar derdini nağmelerle aktarıyor, ben de onları heykele döküyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...