Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TÜYAP kitap fuarı tatsız haberle son buldu

TÜYAP kitap fuarı tatsız haberle son buldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşen İstanbul Tüyap Kitap Fuarı tatsız bir haberle son buldu.

Yayımladığı çocuk kitaplarıyla köklü bir yer edinmiş olan Can Yayınları standında cumartesi günü 13 yaşındaki Ç.Y., kitap çaldığı gerekçesiyle stand görevlileri tarafından tartaklandı. Ağabeyiyle birlikte gezmek için kitap fuarına giden Ç.Y. bir süre sonra Can Yayınları'nın standında durdu.
Montunu çıkarttılar
Çocuk kitaplarına baktığı sırada yanına gelen bir görevlinin, “Sen kitap mı aldın?” sorusuyla karşılaşan Ç.Y'nin, “Hayır” cevabına inanmayan görevliler zorla montunu çıkarttığı küçük çocuğun gömleğini de çekiştirmeye başladı. Ağlamaya başlayan Ç.Y.'yi gören 17 yaşındaki ağabeyi kardeşinin yanına giderek görevlilere, “İzin almadan nasıl üstünü ararsınız. Siz kimsiniz?” diye tepki gösterdi. Ağabeyin yetkili biriyle görüşmek istemesinin arından gelen bir kişi ise, “Uzatmayın, gidin” diye çocukları ittirdi. Fuardan çıktıktan sonra amcaları Cüneyt Y.'yi arayan çocuklar başlarına geleni anlattı. Tüyap'ın güvenlik birimini arayan Cüneyt Y. güvenliklerin Can Yayınları'nın standına gidip olayı sormalarını istedi. Güvenliğin 2 saat sonra kendisini aradığını söyleyen Cüneyt Y. “Güvenliklere 'Küçük bir gerginlik' yaşadık demişler. Ben de sosyal medyadan Can Yayınları'nı da etiketleyerek olayı anlattım. Amacımız farkındalık oluşturmaktı.. Çocuğu itme cesaretini nereden buluyorlar?” dedi.
Olayın sosyal medyada büyümesinin ardından Can Yayınları'nın kendileriyle iletişime geçtiklerini anlatan Cüneyt Y., “Özür dilediler. Çocuğun 7 yıllık eğitim masraflarını karşılamak istediler. Ya da 'Onun adına okuluna kitap gönderelim' dediler. Kabul etmedik” bilgisini verdi. Amca Cüneyt Y., Can Yayınları sahibi Can Öz'ün de dün Sabah Ç.Y.'nin babasını arayarak özür dilediğini söyledi ve bu ailenin savcılığa şikâyetçi olma konusunda kararsız olduğunu aktardı.
'Artık sorumluluğum kitaptan kopmaması'
Can Yayınları sahibi Can Öz, dün öğle saatlerinde sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Öz, olayın doğru olduğunu söyleyerek, gelen tepkilere hak verdiğini dile getirdi. “Hatalıyım, sorumluyum, hesap vermeliyim” diyen Öz, “Bu çocuğu üzen üç çalışanımızla yollarımızı ayırdık. Bir daha benzer bir olayın tekrarlanmamasını sağlayacağım. Rencide edilmek bir yana, Can Yayınları standına uğrayan her okurun huzurla yoluna devam etmesi gerekir. Şimdiye kadar bunu sağladığımı düşünüyorum” dedi. Küçük çocuğun babası ve kendisiyle konuştuğunu, kendisini borçlu hissettiğini anlattığını söyleyen Öz, “Okul masraflarını karşılamaktan, okula kütüphane yapmaya ve daha fazlasına kadar hazır olduğumu söylememe rağmen yapılanların yeterli olduğunu söylediler” dedi. “Küçük okurumuzun kitaptan ve fuardan kopmaması artık benim sorumluluğum” diyen Öz, “Seneye hâlâ kabul ediyorsa, fuara birlikte katılacağız ve kendilerine fuarı gezdirip kitaplar önereceğim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...