'Küçük Prens' Osmanlıcaya çevrildi

/ Kaynak: AA
'Küçük Prens' Osmanlıcaya çevrildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

'Küçük Prens'in çevrildiği diller arasına Osmanlı Türkçesi de eklendi.

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupery tarafından kaleme alınan dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından olan Küçük Prens, "Osmanlı Türkçesini öğrenmek isteyenler için teşvik edici olması amacıyla" bu dile çevrildi.

Dünyada Kongo dili "Alur", "Sardunyaca", Kuzey Arjantin'de 20 bin kişinin konuştuğu "Toba" dahil 250'den fazla dilde yayımlanan "Küçük Prens"in çevrildiği diller arasına bir yenisi daha eklendi. 

Dünyaca ünlü kitabı Osmanlıcaya çeviren, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "Küçük Prens"in, dünyada çok satan ve okunan gözde, popüler bir kitap olduğunu anımsattı.

Kitabın Osmanlı Türkçesine çevirisini, son zamanlarda bu dile ilginin artması nedeniyle düşündüğünü anlatan Doğan, "Osmanlı Türkçesini öğrenmek isteyenler için teşvik edici bir metnin etkili ve yararlı olacağı" kanaatinden yola çıkarak bu işi üstlendiğini ifade etti.

Küçük Prens, hala en çok okunan kitaplar listesinin başında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...