HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Babıali Sohbetleri'nde Cilt Sanatı'nın tarihten günümüze yolculuğu

/ Kaynak: AA
Babıali Sohbetleri'nde Cilt Sanatı'nın tarihten günümüze yolculuğu
Babıali, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

'Babıali Sohbetleri'ne katılan cilt sanatı ustası Seçen cilt sanatının tarihten günümüze gelişi ve önemini anlattı.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nce (ESKADER) düzenlenen "Babıali Sohbetleri"ne katılan cilt sanatı ustası İslam Seçen, cilt sanatının tarihten günümüze geliş sürecini ve önemini anlattı.

Timaş Kitapkahve'deki etkinlikte konuşan Seçen, klasik sanatlara değer verilmesi gerektiğini belirterek, cilt sanatını daha iyi anlamak maksadıyla bütün dünyayı gezdiğini ama en sağlam ve mukavemetli cilt sanatı örneklerinin Osmanlı döneminde olduğunu söyledi.

İslam Seçen, sanatın değerinin bilinmediğini savunarak, "Sanatta rekabet vardır kıskançlık yoktur, olmamalıdır" dedi.

Cilt sanat dalının teknik özelliklerine de değinen Seçen, "Sanat, oluşturmaktır. Güzele gitmektir. Güzel olandan güzel olanı bulmaktır" ifadelerini kullandı. 

İslam Seçen, klasik sanatlara ilginin yavaş yavaş arttığını vurgulayarak, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde Klasik Sanatlar Bölümü'nün kurulacağını ve burada Cilt Sanatı dersleri verileceğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...