Erzurum'un tarihi eserleri gün yüzüne çıkartıldı

Düzenleyen:
Erzurum'un tarihi eserleri gün yüzüne çıkartıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yakutiye ilçesindeki Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapıların etrafındaki kötü yapılaşmaya son verilmesi amacıyla 800 bina kamulaştırılarak yıkıldı.

Erzurum'da, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi eserlerin etrafındaki kötü yapılaşma, yaklaşık 95 milyon lira kamulaştırma bedeli ödenerek yıkıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde birçok tarihi eserlerin bulunduğunu söyledi. 

Göreve geldiğinde Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi'nin çevre düzenlemesini yaptıklarını, tarihi eserlerin çevresini açmayı ilk kez gündeme aldıklarını ifade eden Korkut, Üç Kümbetler gibi çok önemli eserlerin yer aldığı 150 dönümlük alanda 26 taşınmaz kültür varlığı için Kalkınma Bakanlığı ile ortak proje gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...