Bizans mozaiklerine bilimsel dokunuş

Düzenleyen:
Bizans mozaiklerine bilimsel dokunuş

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Muğla'da bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki bin 600 yıllık mozaikler gün yüzüne çıkarılıyor.

Dünyanın en büyük mermer kentleri arasında yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki bin 600 yıllık mozaikler, konservasyon çalışmaları ile turizme kazandırılıyor.

Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümünde görevli Uzman Ali Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin kuzey kapısı olarak adlandırılan alanın, antik kentin en önemli yapıları bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bizans dönemi mozaiklerin de şehrin kuzey kapısının doğu kısmında yer aldığını belirten Yaşar, bölgede 3 yıldır konservasyon çalışması yaptıklarını ifade etti.

Stratonikeia Antik Kenti’ndeki Kuzey Cadde'nin doğusunda bulunan mozaikleri gün yüzüne çıkardıklarını belirten Yaşar, "Çalışmalara 2013 yılında başladık ve bu yıl tamamlayacağız. Mozaiklerin bulunduğu alandaki konservasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra burası artık ziyaretçilere açılacak. Kente gelen ziyaretçiler rahatlıkla mozaik döşeme üzerinde yürüyebilecekler" dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...