Tiflis Yunus Emre Kültür Merkezi kursiyerlerinden el sanatları sergisi

Düzenleyen:
Tiflis Yunus Emre Kültür Merkezi kursiyerlerinden el sanatları sergisi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen geleneksel Türk el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin 3 ay boyunca özen göstererek yaptıkları çalışmalar görücüye çıktı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen geleneksel Türk el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin 3 ay boyunca özen göstererek yaptıkları çalışmalar görücüye çıktı. Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün Kültür Konseyi Derneği sanatçılarıyla yürüttüğü ebru, tezhip, minyatür, Osmanlıca ve Hüsn-ü Hat kurslarında eğitim gören öğrencilerin çalışmaları Tiflis BAİA Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışında konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Muteber Kılıç, 3 ay süren kursların ardından başarılı eserler ortaya çıkmasında iki ülke halkının birbirine yakın olmasının önemli bir etken olduğunu belirtti. Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin ise, Türkiye Kalkınma Bakanlığının destekleriyle yürütülen kursların büyük bir başarıyla ilk örneklerini verdiğini belirterek, katkı sağlayan Tiflis Belediyesi, Tiflis Devlet Üniversitesi ve Marneuli Gençlik Merkezine teşekkür etti. Kültür Konseyi Başkanı Dr. Metin Eriş ise, 3 aylık bir proje neticesinde ebru sanatında yüzde 100, tezhip ve minyatür sanatlarında yüzde 60, hat sanatında ise yüzde 50 başarı elde edildiğini söyledi. Eriş, projenin çıraklık-kalfalık, kalfalık- ustalık şeklinde 6 ay daha süreceğini ve proje sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini vurguladı. Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Muteber Kılıç, Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Babür Turna, Askeri Ateşe Albay Cevdet Yaşar, Büyükelçilik yetkilileri, Gürcü Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Maka Dvalishvili ve İş Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Kıvanç Özşahin'le geniş bir ziyaretçi topluluğunun katıldığı sergide ayrıca, kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı. 67 eserin görücüye çıktığı sergi 15 gün boyunca Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde ziyaretçilere açık olacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...