Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatı film olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatı film olacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1999 yılına kadarki hayatını konu alan "Reis" filminin çekimlerine gelecek hafta başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemine kadarki yaşamını konu alan "Reis" filminin çekimleri gelecek hafta başlayacak.

Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un, yapımcılığını Evrensel Medya'nın üstlendiği filmin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Evrensel Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğumundan 1999'a kadar olan yaşamını ele alan filmin, yoğun bir ekip çalışması sonucu 25 Mart'ta vizyona gireceğini kaydetti.

Filmi, dünya sinemasına yerleşmiş fantastik karakterlere duydukları tepki nedeniyle çekmek istediklerini belirten Avcı, şunları aktardı:

"Filmimiz 'Reis' ismiyle müsemma. Çünkü dünya sinemasına yerleşmiş, Spider Man'dan Süper Man'e kadar hiç yaşamamış, olmayan karakterleri kimi zaman çocuklarımızın tişörtlerinde, kimi zaman kitaplarında görmekteyiz. Fakat bizim yaşayan kahramanlarımız var. 'Reis' filmini çekme süreci, 'bu kahramanları nasıl anlatırız' derdiyle başladı."

"Seyirci Kasımpaşa'da yetişmiş bir insan olan Erdoğan'ı görecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk siyasetinin son 25 yılına emek veren biri olduğunu vurgulayan Avcı, filmde Erdoğan'ın çocukluğundan belediye başkanlığına kadar olan yaşamını ele alacaklarını ifade etti.

Ali Avcı, filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insani yönünü aktaracaklarını dile getirerek, "Anlatacağımız insan bir lider, halen yaşayan birisi, dolayısıyla da biz 'Bu kişiyi nasıl anlatırız' derdine de düştük. Filmde Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı ya da Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ziyade, İstanbul'da yaşamış, Kasımpaşa'da yetişmiş bir insan olan Erdoğan'ı görecek seyirci" diye konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Avcı, filmin senaryosunu hazırlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın ailesi ve arkadaşlarıyla iletişim kurduklarını, senaryoyu Erdoğan'a ilettiklerini anlattı.

Devam filmleri olacak

Filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, oyuncu Reha Beyoğlu canlandıracak. Beyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan karakterini oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade ederek, "Kilitlenen kelimeler oluyor bazen. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı perdeye yansıtmanın sorumluluğunu yoldaki çocuğa sorsanız, ne kadar ağır olduğunu deklare edebilir. İnşallah utandırmadan, Sayın Cumhurbaşkanımızı üzmeden güzel bir şekilde çıkarırız" şeklinde konuştu.

Beyoğlu, projenin sonunun virgülle kapandığına dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını konu alan filmin devamının çekileceği bilgisini verdi.

Reha Beyoğlu, Işık Yıldız, Kaan Ürkmez, İsmail Hakkı Ürün, Volkan Başaran, Ali Yaylı, Yener Gürsoy, Ercan Demirel, Abidin Yerebakan, Aydan Çakır, Alper Türedi ve Orhan Aydın'ın rol aldığı film, 25 Mart'ta vizyona girecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...