Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki semt bir tarih

Düzenleyen:
İki semt bir tarih

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Tarih ve sanat severlere Beyoğlu’nda iki özel sergi; ‘Geçmişten Günümüze Piyalepaşa’ ve ‘Kasımpaşa’da Donanma Günleri’

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Piyalepaşa, 500 yıllık köklü geçmişiyle günümüze konuk oluyor. Derin bir geçmişe sahip olmasına rağmen bugüne kadar hakkında özel bir araştırma yapılmayan Piyalepaşa, Polat ve Piyalepaşa İstanbul’un katkılarıyla yeniden günümüze taşınıyor. Tarih meraklılarını cezbedecek konu başlıklarıyla Piyalepaşa’nın altın çağından günümüze uzanan hikâyesinin anlatıldığı “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” isimli sergi, 19 Şubat-30 Mart tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi’nde  tarih  ve sanat sevenlerle buluşacak. Aynı zamanda projenin en önemli çıktılarından biri albüm biri kaynak olmak üzere iki kitap da  yine 19 Şubat’ta raflarda yerini alacak.
‘Geçmişten Günümüze Piyalepaşa’ sergisi, semtin geçmişini kurucusu Piyale Paşa’nın hikâyesi üzerinden anlatıyor. İzleyenlere yarım bin yıllık bir panorama sunan sergide aynı zamanda İstanbul’un en eski haritalarından bir kısmı da sergilenecek.
Serginin içeriği ve hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Damla Özlüer; “Piyalepaşa semt tarihi projesi, İstanbul’un geçmişi çok iyi bilinmeyen bir semtinin yüzlerce yıl geriye uzanan hikayesini yazma fırsatıydı. Sergide, Piyalepaşa semtinin ve kurucusu Piyale Paşa’nın hikâyesi kadar çeşitli dönemlerden tanıklıkları izleyebilecek, İstanbul’un en eski haritalarından bir kısmının orjinallerini göreceksiniz. Bu sergiyi gezerken sizlere Akdeniz’in korsanları, Mimar Sinan’ın benzersiz dehası ve çiçek bahçelerinin kokuları eşlik edecek. Sergi, girildiği andan itibaren ziyaretçilerini dönemin karakterleriyle karşılaştıracak, ilk adımından itibaren İstanbul’da 500 yıllık bir yolculuğa davet edecek şekilde tasarlandı” dedi.
“DONANMA GÜNLERİ” 
Yıllar boyunca İstanbul’un liman semti olarak hizmet veren ve donanmanın merkezi deniz üssü olan Kasımpaşa’nın kültürel, askerî ve tarihî birikimini sanatseverlerle buluşuyor. Beyoğlu Belediyesi ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kasımpaşa’da Donanma Günleri’ sergisi Deniz Müzesi Komutanlığı koleksiyonundan özel bir seçkiyle hazırlandı. Kasımpaşa ve donanmanın bütünleşmesi vurgulayan; yüzyılların kültürel, askeri ve tarihi birikimi gözler önüne seren eserler,  Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi salonunda  7 Mart’a  kadar  sanatseverlerle birlikte.

İki semt bir tarih

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...