Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uluslararası Öykü Festivali start aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uluslararası Öykü Festivali start aldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Dünyanın en önemli yazarlarının ağırlanacağı Uluslararası Öykü Festivali düzenlenen açılış töreniyle start aldı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Öykü Festivali düzenlenen açılış töreniyle başladı. Dünyanın tanınmış öykü yazarlarının katıldığı festivalde beş gün boyunca, okur-yazar buluşmaları, öykü tiyatrosu, öykü okumaları, hayal kurma atölyesi ve öykü yarışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca 16-20 Şubat tarihlerinde Zeytinburnu’nda, öykü yazarlığı üzerine oturumlar, öykü okumaları ve bilgi evi öğrencileri için planlanan “hayal kurma atölyeleri” gibi pek çok etkinlikler de festival kapsamında düzenlenecek. 
Protokol konuşmaları ile başlayan açılış programı öykünün anlatıldığı bir tiyatro oyunu ile devam etti. Yerli ve yabancı öykü yazarları kısa öykülerini sahnede anlattı. 
Uluslararası Öykü Festivali’nin açılış programında, Moğol müziğinin ünlü grubu Sedaa da, “Türkiye’de ilk kez” bir konser verdi. 
"HER NOKTADA BİR HİKAYE VAR” 
Türkiye’de ilk defa bir öykü festivalini gerçekleştireceklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Baktığınız her noktada bir hikaye var. Zeytinburnu’nda yaşayanlardan çok toprağın altında olanlar var. Bizim ilçemizde çok mezarlık vardır. Birçok hikayesi olanlar o mezarlıkta unutulup gitmiştir. Ama onların içerisinde unutulmayanlar hikayesi devam edenler var. Bunlar daha çok yazanlar ve çizenler oluyor. Geleceğe yazarlar bugünün değerlerini aktarmış olacaklar” şeklinde ifadeler kullandı. 
DÜNYANIN TANINMIŞ ÖYKÜ YAZARLARI FESTİVALDE 
Onursal Başkanlığını Rasim Özdenören’in yaptığı festivale Türkiye’den; Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi öykü yazarları katılıyor. 
Festivalin yabancı konukları arasında ise; Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begovic, Hisham Bustani, Mustafa Mestûr, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash yer alıyor. 
Beş gün boyunca sürecek festivalde; İngiltere, İran, Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Filistin, Azerbaycan ve Makedonya’dan gelecek konuk yazarlar, Türkiye’den okur yazarlarla buluşma fırsatını yakalayacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...