EXPO 2016 Antalya'yı 'Osmanlı Bahçesi' süsleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
EXPO 2016 Antalya'yı 'Osmanlı Bahçesi' süsleyecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Çiçek ve çocuk temasıyla 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak EXPO 2016 Antalya'da, geleneksel Türk bahçe kültürünü yansıtan "Osmanlı Bahçesi" oluşturuldu.

Çiçek ve çocuk temasıyla gelecek ay kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'da, geleneksel Türk bahçe kültürünü yansıtan "Osmanlı Bahçesi" oluşturuldu.

EXPO 2016 Antalya'da 6 dönümlük alanda kurulu Osmanlı Bahçesi, İstanbul'daki Osmanlı eserlerinden esinlenerek yapılmış çeşmeleri, dikili taşları, güneş saati, şadırvanı, çini işlemeleri ve podima taşlarla bezenmiş yollarıyla görenlere adeta İstanbul'u yaşatıyor; lale, gül, karanfil, nergis gibi çiçekleriyle de Türk bahçelerinin zenginliğini yansıtıyor.

Osmanlı Bahçesi'ni projelendiren ve uygulayan ART Restorasyon Kültür, Sanat ve Araştırmacılık Limited Şirketi Genel Müdürü Nadire Mine Yar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçedeki eserleri İstanbul'daki Osmanlı eserlerinden esinlenerek modellediklerini söyledi.

Bahçeyi oluşturan figürlerin neler olması gerektiğine bakarken döneme dikkat etmediklerini anlatan Yar, estetik güzelliğe baktıklarını vurguladı.

Yar, eserlerin önemli bölümünün, tesadüfen Osmanlı'da yenilik hareketlerinin başladığı 2. Mahmut döneminden alındığını belirterek, "Bahçeyi oluştururken arkeolog, mimar, geleneksel Türk el sanatları uzmanları, restoratörler, sanatçılar, mühendisler büyük bir zevkle görev aldı. Osmanlı'yı çalışmak kolay olmadı. Hata götürmeyen bir çalışma, milimetrik çalıştık. En ufak bir hatamız farklı boyutlara ulaşabiliyor. Hem İstanbul'u buraya taşımış olduk hem de arkeolojik bir deneme yapmış olduk" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...