Rus işgalinin acıları beyaz perdeye aktarılıyor

Düzenleyen:
Rus işgalinin  acıları beyaz  perdeye  aktarılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Rus işgali sebebiyle vatan topraklarından göç etmek zorunda kalan Bayburtluların hikâyesi film oluyor

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un dedesi Sait Yavuz’un gerçek yaşamından aktarımlarıyla yazılan senaryo ile işgal öncesi, işgal, göç ve göç sonrası dönem beyaz perde aracılığıyla günümüze taşınıyor. Film, Bayburt’un Beşpınar köyünde yaşayan Sait Yavuz’un henüz yeni evliyken Sarıkamış Harekâtı’na katılması, Ruslara esir düşmesi, bu esaretin ardından doğup büyüdüğü vatan topraklarına döndüğünde işgal yıllarında göç etmek zorunda kalan ailesini arayışını konu alıyor.
Filmin günümüzle de harmanlanacağını belirten Yavuz, “Bu vesile ile Bayburt’un kültürel zenginliğini, bugününü ve geçmişini harmanlayarak geçmişte yaşanan acıları, dramları ve bu topraklarda yaşanan ihaneti yaşanmış gerçek olaylar ile gözler önüne sereceğiz.” dedi.  Çekimlerine  temmuz  ayında başlanacak  filmin  vizyon tarihini Şubat 2017 olarak planlanmış. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...