Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklar için 'uçak' ve 'tren' kütüphane

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çocuklar için 'uçak' ve 'tren' kütüphane

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Çankırı Belediyesi, uçuş ömrünü tamamlamış bir Airbus A 300 tipi uçak ile hurdaya ayrılmış iki vagon ve bir lokomotifi, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla kütüphaneye dönüştürdü.

Parçalar halinde 5 tır ile birkaç yıl önce İstanbul'dan Çankırı'ya getirilen ve kütüphaneye dönüştürülen yolcu uçağının iç kısmı, çocukların rahatça kullanabilecekleri şekilde dekore edildi. Çocukların, bu anlamda her türlü ihtiyacını karşılayacak olan kütüphane birkaç ay içinde açılacak.

Çankırı Belediyesi ayrıca TCDD tarafından hurdaya ayrılan bir lokomotif ve iki vagonu da kütüphaneye dönüştürmek için kiraladı. TCDD'nin Çankırı'daki bakım atölyesinde vagonlar kütüphaneye uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Tren kütüphanenin açılışı da içinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası'nda yapılacak.

Kütüphanelerde velilerin çocuklarını beklemeleri için kafeteryalar da olacak. 

''Çocuklara kitap okumayı cazip hale getiriyoruz''
Kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklarımızın iyi yetişmelerini, gelişmiş bireyler olmalarını, donanımlı olmalarını çok önemsiyoruz. Bu, okumakla olur. Onlar için kitap okumayı cazip hale getirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak adına kütüphane yapıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...