Sultan Abdülhamid'in fotoğraf koleksiyonu albümde toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sultan Abdülhamid'in fotoğraf koleksiyonu albümde toplandı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

IRCICA, Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde eski payitaht Edirne'nin Sultan 2. Abdülhamid'in koleksiyonundan siyah beyaz fotoğrafları albüm haline getirildi.

Sultan 2. Abdülhamid'in koleksiyonundan ve İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) arşivinden derlenen Edirne'nin eski fotoğrafları, "Tarihi fotoğraflarla Edirne" adlı albümde toplandı.

IRCICA, Edirne Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğindeki albümde, kentin panoramik, genel görünüş, Edirne sarayı, camiler, külliyeler, tarihi yapılar, Balkan Savaşı gibi bölümlerinden 68 fotoğraf yer alıyor.

Fotoğrafın icadı sonrası İstanbul'un ardından en çok dikkati çeken ve fotoğraflanan kentler arasında gösterilen Edirne'nin albümde yer alan görsellerin bir çoğu 19. yüzyıl sonlarında Edirne'de fotoğraf stüdyosu kuran Basile Kargopoulo ve Dimitri Michailides imzasını taşırken, bazılarının ise kim tarafından çekildiği bilinmiyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...