'Karadeniz Portreleri' sergisi açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Karadeniz Portreleri' sergisi açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bulgar fotoğraf sanatçısı Mihail Zaimov'un "Karadeniz Portreleri" kişisel sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleşen sergi açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz, sergiyi enteresan bulduğunu dile getirerek, "Serginin sanatsal yönü yanında zamanlaması çok anlamlı. Türkiye ve Bulgaristan ilişkilerinin bu tür aktivitelerle daha geliştirilmesi gerekiyor. Sanatsal açıdan çok güzel fotoğraflar sergileniyor, umarım kamuoyu da bunu olumlu duygularla karşılayacaktır." dedi.

"İki ülkeninde Karadeniz'e sahili bulunuyor"
Yılmaz, Karadeniz'in Türkiye ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan çok sayıdaki unsurdan bir tanesi olduğuna dikkati çekerek, iki ülkenin bu denize sahili bulunduğunu kaydetti.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi yaptığını hatırlatan Yılmaz, şunları aktardı:

"Sanatın her türüne ilgi duydum. Çocukluğumda olmasa da daha sonraki yaşamımda sanata yakınlaştım, ayrım yapmadan sanatın bütün dallarıyla ilgiliyim ama en çok hoşlandığım sanat türü tiyatro. Ben maalesef öyle bir yeteneğim yok ama okul yıllarında şiir karalamıştım, hikaye yazmıştım. Tabii bunlar artık geride kaldı, siyaset maalesef insanın bu tür yeteneklerini köreltiyor. Ben de şu anda sanatın sadece bir izleyicisi konumundayım."

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...